Råvarer

Oksekød

Vi forbinder i høj grad kødsmag med smagen af oksekød, formentlig fordi oksesmagen er rig på umami, samtidig er der sødlige og salte noter og

Læs mere

Hvide bønner

Hvide bønner har en mild og lidt melet smag, men er gode til at suge smag til sig fra de råvarer, de tilberedes med. Sæson

Læs mere

Sesamolie

Sæson Fås hele året. Smag Der findes både en lys sesamolie af uristede sesamfrø og en mørkere version af ristede sesamfrø. Den lyse smager mildt

Læs mere

Nellike

Sæson Hele året Smag Nellike er et ret direkte krydderi, og man er sjældent i tvivl, når det indgår i en ret. Stoffet eugenol giver

Læs mere

Harissa

Sæson Fås hele året. Smag Harissa er en stærk, og krydret tunesisk sauce. Chilien brænder i den grad igennem i denne tyktflydende sauce, men der

Læs mere

Limeblade

Sæson Importeres hele året. Smag Limeblade både smager og dufter stærkt af friskrevet limeskal, citronmelisse og citrongræs. Smagen er parfumeret og helt uden syre. Aromaen

Læs mere

Kapers

Sæson Fås hele året. Smag Kapers smager nærmest ikke af noget, før de syltes eller saltes, men så dukker den karakteristiske og lidt skarpe og

Læs mere

Champignon

Champignon er en udbredt spise over det meste af verden, og helt tilbage i oldtiden er den blevet serveret. Det var dog først i 1800-tallet,

Læs mere

Rapsolie

Sæson Fås hele året. Smag Den solgule olie er mild, men bestemt ikke neutral i smagen, den smager karakteristisk af friskt hø eller asparges og

Læs mere

Gurkemeje

Sæson Hele året. Smag Det solgule krydderi har en mild og lidt støvet smag med noter af peber, jord og karry. Prøv fx Garam masala pulled

Læs mere
Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere