Oplev det tyrkiske køkkens smagsoplevelser

Oplev det tyrkiske køkkens smagsoplevelser

Tag på et kulinarisk eventyr i Tyrkiet Tyrkiet er et land med en rig kulinarisk tradition, der byder på en bred vifte af smagsvarianter, krydderier og ingredienser. Hvis du brænder for madlavning og ønsker at udvide dine færdigheder, er en kulinarisk rejse i Tyrkiet den perfekte mulighed. Under din rejse får du mulighed for at […]

Oksekød

Vi forbinder i høj grad kødsmag med smagen af oksekød, formentlig fordi oksesmagen er rig på umami, samtidig er der sødlige og salte noter og en smule metal. Desuden smager oksekød sjældent af dyr, som det er tilfældet med fx lam. Sæson Fås hele året. Prøv fx Louisa Lorangs Blue cheese baconburger Anvendelse Vi forbinder som […]

Hvide bønner

Hvide bønner har en mild og lidt melet smag, men er gode til at suge smag til sig fra de råvarer, de tilberedes med. Sæson Fås hele året. Læs også om Linser Anvendelse I engelsktalende lande kaldes hvide bønner ofte for navy beans, fordi de var en del af provianten i flåden. De hvide bønner […]

Sesamolie

Sæson Fås hele året. Smag Der findes både en lys sesamolie af uristede sesamfrø og en mørkere version af ristede sesamfrø. Den lyse smager mildt af sesam, mens de mørke olie smager markant og brændt nøddesmag. Prøv fx Banh mi med vietnamesisk slaw Anvendelse De små lyse sesamfrø er rige på en olie, som er meget […]

Nellike

Sæson Hele året Smag Nellike er et ret direkte krydderi, og man er sjældent i tvivl, når det indgår i en ret. Stoffet eugenol giver nelliker deres karakteristiske aroma, der kan minde lidt om kanel og allehånde. Smagen er sødlig, varm og prikker let på tungen. Prøv fx Brunkager i forskellige former Anvendelse Nellike er […]

Harissa

Sæson Fås hele året. Smag Harissa er en stærk, og krydret tunesisk sauce. Chilien brænder i den grad igennem i denne tyktflydende sauce, men der er også masser af kompleks varme fra krydderier som kardemomme, kommen, koriander og anis. Anvendelse Some like it hot, og de folk kan som regel virkeligt godt lide den tyktflydende, […]

Limeblade

Sæson Importeres hele året. Smag Limeblade både smager og dufter stærkt af friskrevet limeskal, citronmelisse og citrongræs. Smagen er parfumeret og helt uden syre. Aromaen frigives bedst, når bladene nulres, hakkes eller rives. Prøv fx Grøn thai-karrysuppe Anvendelse Limeblade er den hemmelige ingrediens i mange Sydøstasiatiske retter, især retter fra Thailand og Laos. De lidt […]

Kapers

Sæson Fås hele året. Smag Kapers smager nærmest ikke af noget, før de syltes eller saltes, men så dukker den karakteristiske og lidt skarpe og sennepsbitre kaperssmag frem. Lagen giver kapers en salt og syrlig smag. Prøv fx Fish & Chips med remoulade Anvendelse Kapers er små, grønne smagsbomber, der kan peppe selv den mest […]

Champignon

Champignon er en udbredt spise over det meste af verden, og helt tilbage i oldtiden er den blevet serveret. Det var dog først i 1800-tallet, at man begyndte at dyrke champignon, for tidligere voksede den bare vildt. Sæson Hele året. Hvide, brune og fra marken I modsætning til mange andre spisesvampe kan champignon spises rå, […]

Rapsolie

Sæson Fås hele året. Smag Den solgule olie er mild, men bestemt ikke neutral i smagen, den smager karakteristisk af friskt hø eller asparges og kan også have strejf af nødder. Rapsolien har en nærmest smøragtig fedmefyldt smag. Prøv fx Grov tatar af Dexter-kvæg med koldpresset rapsolie og østers Anvendelse Rapsolien er Nordens svar på olivenolien, […]