Rådyrkød har en karakteristisk og kraftig vildtsmag, som er mørk og rund.
Rådyret er den mest udbredte hjorteart i Danmark. Der er derfor god mulighed for at prøve rådyrkød som alternativ til de mere traditionelle kødvalg i juletiden, når du går til slagteren. Kødet har en dybrød farve og en fin struktur.

Sæson
Jagtsæsonen for rådyr ligger fra 1. oktober til 1. januar.

Anvendelse
Tilberedningsmulighederne er meget lig oksekøds. Får du fx fingrene i en rådyrkølle, så prøv at braisere den sammen med øl og danske efterårsæbler. Rådyrets mørbrad er yderst delikat og smukt dybrød i farven. Skær den ud i bøffer, krydr med salt og peber, og steg den ved høj varme i olie på panden. Når bøfferne har fået stegeskorpe, kommer du en god klat smør på panden sammen med et par timiankviste og et knust hvidløg.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER