Mungbønner

De små, grønne mungbønner smager mildt og let nøddeagtigt, smagen er til den neutrale side, men danner en god baggrund for de smage, som bønnerne serveres sammen med.

Sæson
Fås hele året.

Læs også om Linser

Anvendelse
Her er virkelig tale om en råvare, der er god at have i sit basisforråd. Mungbønnen er fyldt med mættende protein, vitaminer og kostfibre, og så skal den ikke som mange andre bønner ligge i blød natten over. De tørrede bønner koges blot i 40 minutter direkte fra pakken, men er man presset på tid, kan en iblødsætning nedsætte kogetiden. Dertil kommer, at de grønne bønner kan bruges til en masse retter. De kan bruges i sammenkogte retter, som tilbehør à la ris, i salater, som fyld i pita, de kan pureres, bruges i postej og endeligt kan de spires til sprøde bønnespirer. Kineserne bruger også mungbønnen til de særlige vermicelli-nudler, der er nærmest glasagtige og udblødes i vand eller frituresteges. Mungbønnen vokser i store dele af Asien og er en populær afgrøde, da den vokser hurtigt og kan høstes adskillige gange om året.

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan de købes
I velassorterede supermarkeder og helsekostforretninger.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere