Kikærter

Sæson
Fås hele året.

Smag
Kikærten smager mildt og nøddeagtigt med et strejf ærtesmag. Kikærter kan have en let melet smag.

Prøv fx Edamame-falafel med ras el hanout, marokkanske brød og citronyoghurt

Anvendelse
Kikærten er en ældgammel spise fra Middelhavslandene, hvor man mener, den har været spist siden 8000 år før vores tidsregning. Den gullige ært kaldes også for garbanzobønne og indgår både middelhavskøkkenet, det arabiske køkken og i nordafrikansk mad. Kikærten er især hyldet for sit høje indhold af protein og for sin evne til at suge smag til sig – og så er den billig. Den indgår i indisk dal, i arabisk hummus og falafler samt i krydrede taginer. I Spanien bruges de også ofte i gryderetter og stuvninger. Kikærter udblødes i vand natten over og koges med en suppevisk, bouillon eller krydderier, til ærterne er møre. Herefter kan de blendes, strøs i salater eller ristes sprøde med lidt olie og krydderier i ovnen og spises som snack eller drysses over suppe. Kikærter kan også spires som bønnespirer og blandes i salater.

Opbevaring
Tørt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER