Sæson
Juli til september, men fås hele året.

Smag
Oregano har en kraftig og krydret smag, som kan virke lidt bitter og peberagtig. Den indeholder mange æteriske olier, hvilket betyder at smagen bibeholdes, selvom urten tørres.

Prøv fx Pizza med kartoffel, squash og mascarpone

Anvendelse
Pizza og oregano er uløseligt forbundet, og pizzaens sejrsgang verden over er også en af grundene til, at oregano er blevet et velkendt og udbredt krydderi uden for Middelhavsområdet, hvor krydderurten ellers stammer fra. Ud over italienerne er grækerne, spanierne, tyrkerne og portugiserne glade for at bruge oregano i maden. Krydderurten er meget kraftfuld og intens i smagen og skal derfor bruges med forsigtighed, i hvert fald når der er tale om de friske blade. De tørrede blade er lettere at anvende og skal helst koge med i længere tid for at smagen rigtigt kan udvikle sig. Græske kartofler er en rigtig klassiker og kartoffelbåde vendt i olivenolie, oregano salt og peber er da også godt til især grillmad. Grillede auberginer, squash og peberfrugter vinder også med et lille drys oregano og tyrkerne krydrer ofte lam med oregano. Kokken Kille Enna foreslår at kombinere frisk oregano, rødløg, citronsaft, sumak, salt og peber til en lille rødlig salat inspireret af Palæstina.

Opbevaring
Køligt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER