Bladselleri

Bladselleri smager intenst af selleri, med noter af løvstikke, anis og peber. Smagen er skarp, let bitter og meget markant.

Sæson
Juli til oktober, men importeres uden for sæson.

Anvendelse
Bladselleri kaldes også for blegselleri eller engelsk selleri. Skal det være helt korrekt, kaldes planten for blegselleri, hvis den har været dækket af jord og derfor har hvide stængler. Har de omvendt ikke været dækket af jord, bliver stænglerne grønne, og planten kaldes for bladselleri. De grønne stængler er altså ikke, som nogle tror, toppen af et knoldselleri. Bladselleri stammer fra Middelhavsregionen, hvor den i Italien bl.a. bruges som smagsgiver til mange sammenkogte retter, supper og bouilloner sammen med løg og gulerod. Bladselleri kan både spises rå og tilberedt. Den er uundgåelig i waldorfsalat, hvor den ledsages af druer, æbler, valnødder og en syrlig-sød cremefraiche-dressing. Stænglerne spises ofte rå som tilbehør til ost – især fede, cremede, markante oste som gorgonzola. Den udgør også garniture og smagsgiver i den legendariske kur mod tømmermænd, drinken Bloody Mary, som er baseret på tomatjuice, vodka, tabasco og Worcestershire sauce. Parret med fennikel og anis fremhæves den naturlige anissmag i stænglerne.

Opbevaring
I køleskab.

Prøv også Classic Bread Stuffing with Herbs

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere