Sæson
Importeres hele året.

Smag
Kiwiens grønne frugtkød er syrligt sødt med de knasende sorter kerner iblandet. Smagen er i retning af stikkelsbær.

Prøv fx Trøfler med mørk chokolade og chili

Anvendelse
Den grønbrune dunede frugt er egentligt et stort bær og kaldes også for kinesisk stikkelsbær, fordi den kommer fra Kina og har en smag, som minder om stikkelsbær. Det kinesiske stikkelsbær måtte dog tage navneforandring for at kunne vinde indpas i USA, hvor alt, der pegede i retning af Kina og kommunismen, risikerede at blive bandlyst. I stedet blev frugten opkaldt efter nationalfuglen i et af de store kiwiproducerende lande, nemlig New Zealands kiwi, og det navn har siden hængt ved. Kiwien er rig på vitaminer og mineraler og indeholder desuden et enzym, som er formidabelt til at nedbryde proteinet i kød, samtidig har den en evne til at neutralisere de kræftfremkaldende stoffer, der findes i branket kød. Disse egenskaber betyder til gengæld, at kiwien ikke egner sig til retter, der skal geleres med fx husblas. Kiwien er smuk skrællet og skåret i dekorative skiver. Den smager bedst rå og frisk, men kan også varmes. Kiwi er smuk pynt på desserter og osteborde, men er også dejligt frisk i blendede shakes, undgå dog at tilsætte mælkeprodukter, for de får kiwien til at smage bittert. Prøv også at bruge kiwien som syrligt sødt indslag i salatskålen sammen med fx agurk, melon og jordbær.

Opbevaring
I køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER