Sæson
Fås hele året.

Smag
Harissa er en stærk, og krydret tunesisk sauce. Chilien brænder i den grad igennem i denne tyktflydende sauce, men der er også masser af kompleks varme fra krydderier som kardemomme, kommen, koriander og anis.

Anvendelse
Some like it hot, og de folk kan som regel virkeligt godt lide den tyktflydende, krydrede sauce harrissa. Det er tuneserne, der er ophavsmænd til denne fyrige genistreg, der virkelig kan tænde op under smagsløgene. Masser af chili – gerne flere forskellige slags – får selskab af hvidløg, spidskommen, koriander, kommen, kardemomme, anis og lindes med olivenolie. Harissa kan købes færdig på små glas, i tube og på dåse, men det er også let at lave saucen selv. Krydderierne skal blot ristes på en varm pande og derefter blendes med de øvrige ingredienser til en lind sauce. Derefter skal det trække et par timer, før man kan vurdere og justere smagen. Tuneserne bruger bl.a. harissa som smagsgiver i kød- og grøntsagsretter og i couscous. Herhjemme får man også ofte tilbudt harissa i shawarma, men den kan også fint bruges som marinade til kød, i sandwich, i dressinger, saucer og dip – kort sagt i retter, hvor man gerne vil fyre lidt op for smagen.

Opbevaring
I køleskabet efter åbning.

Hvor kan den købes
Harissa kan fås i velassorterede supermarkeder og hos etniske købmænd.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER