Harens kød er mørkt og magert med en kraftig smag af vildsmag, der er mere krydret end fx kanin. De mindre dyr er mørest i kødet.

Sæson
Jagtsæsonen på hare løber fra 1. oktober til 15. december.

Anvendelse
Nuttet ser den ud, som den sidder der og mimrer på marken. Men haren er nu også dejlig på tallerkenen. Især de unge harehunner er eftertragtede for deres særdeles møre kød. Haren kan tilberedes må mange måder, men til ovnstegning egner de mindre dyr på omkring halvandet kilo sig bedst, det kan anbefales at partere dem inden stegning, for på den måde kan man bedre justere stegetiden efter udskæringernes størrelse. Mindre stykker, der skal steges i kortere tid, kan på den måde tages ud undervejs og hvile mens resten steges færdigt. De større dyr bliver bedst, hvis de får lov at simre længe i fx en ragout eller i vin. Kødet kan også hakkes og bruges i krydret vildtpostej eller paté.

Prøv fx Hareryg med rosmarin og hvidløg

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Forhør dig hos en jæger eller hos slagteren, vildtforhandleren, gårdbutikker eller i større, velassorterede supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER