Harens kød er mørkt og magert med en kraftig smag af vildsmag, der er mere krydret end fx kanin. De mindre dyr er mørest i kødet.
Sæson
Jagtsæsonen på hare løber fra 1. oktober til 15. december.
Anvendelse
Nuttet ser den ud, som den sidder der og mimrer på marken. Men haren er nu også dejlig på tallerkenen. Især de unge harehunner er eftertragtede for deres særdeles møre kød. Haren kan tilberedes må mange måder, men til ovnstegning egner de mindre dyr på omkring halvandet kilo sig bedst, det kan anbefales at partere dem inden stegning, for på den måde kan man bedre justere stegetiden efter udskæringernes størrelse. Mindre stykker, der skal steges i kortere tid, kan på den måde tages ud undervejs og hvile mens resten steges færdigt. De større dyr bliver bedst, hvis de får lov at simre længe i fx en ragout eller i vin. Kødet kan også hakkes og bruges i krydret vildtpostej eller paté.
Prøv fx Hareryg med rosmarin og hvidløg
Opbevaring
Køl eller frys.
Hvor kan den købes
Forhør dig hos en jæger eller hos slagteren, vildtforhandleren, gårdbutikker eller i større, velassorterede supermarkeder.