Krabbekløer er i sæson hele året, og ofte fås også taskekrabber. Om sommeren kan strandkrabberne fanges direkte i vandkanten, og ellers spørg fiskehandleren.
Smag
Krabbekløer er en delikatesse pga. deres faste og hvide kød med en blid og aromatisk smag, som nogle hævder overgår hummeren. Kødet fra kroppen er brunligt, mere porøst og knap så interessant i smagen. Smagsmæssigt er krabben en mellemting mellem deres salte slægtninge som muslinger og de sødere som hummer og rejer.
Bedst til
Er krabberne helt friske, er det ideelt at servere dem med lidt citron, salt og en god mayo. Krabbekød er også ideelt til sandwich – igen gerne i kombination med let syrlig mayo. Krabbe kan også bruges i tyktflydende supper som crab chowder.
Prøv fx Crab Toast
At skille en krabbe ad
Sådan gør du: Gå efter middelstore og tunge krabber, der ikke skvulper. Kog krabberne i letsaltet vand i 10-20 min. alt efter størrelse. Bræk kløer og ben af, og bank på dem med bagsiden af en ske – så kan skallen pilles af. Bræk skallen af kroppen, fjern gællerne, og skær krabben over. Der sidder masser af kød i små lommer inden i krabberne, og det kan nu pilles ud.