Måltidskasser

Måltidskasser – leveret til døren

Måltidskasser er ikke en ny trend. Det har eksisteret i Danmark i 15-20 år, og det er garanteret kommet for at blive. Der er med årene kommet flere forskellige typer af måltidskasser og rigtig mange muligheder for at vælge – eller vælge fra. Idéen med kasserne er at spare tid for kunderne. Vil du også spare tid, men ikke gå på kompromis med gode råvarer og lækker tilberedt mad, så er du en oplagt kunde til måltidskasser.

Hvad koster en måltidskasse? Prisen på en måltidskasse ligger fra cirka 42 kr. og op til 65 kr. pr. person.

Du er ikke doven bare fordi, du køber råvarer pakket og klar i en kasse, som du får leveret ved din hoveddør. For du skal – i de fleste tilfælde – selv lave maden. Men du slipper for at bruge tid på at finde ud af, hvad aftensmåltidet skal bestå af og at købe ind. Så kan du bruge den tid på fritidsaktiviteter og på din familie i stedet for.

Hvad er en måltidskasse?

Kort fortalt er en måltidskasse en kasse, hvor du får råvarer – eller hovedparten af de ingredienser, du skal bruge – til et forudbestemt antal måltider til et forudbestemt antal personer samt opskrifter, som du kan lave retterne efter.

Du kan bestille et abonnement, så du få leveret en kasse regelmæssigt helt automatisk.

Fordele ved en måltidskasse

Der er mange fordele ved at få måltidskasser leveret til døren. Det er ikke kun tiden med indkøb og madplaner, du sparer.

 • Undgå madspild
 • Spar på pengene
 • Lær at lave mad
 • Prøv noget nyt

Det er nogle af de vigtigste fordele ved at abonnere på en kasse med råvarer.

Undgå madspild

Oftest er indholdet i kasserne tilpasset antallet af personer/måltider nøjagtigt.

Derved undgår du at have ½ hvidkålshoved, 4 gulerødder osv. liggende, som du ikke får brugt og efterfølgende kasserer.

Spar penge

Da kasserne indeholder alt, hvad du skal bruge – måske undtaget de mest almindelige varer, de fleste altid har på lager, såsom salt og peber, mel, olie, sukker osv. – behøver du ikke at købe specielle råvarer i større portioner, end du får brugt.

Skal der f.eks. bruges 100 g spinat til spinatvaflerne, så er der 100 g spinat med i kassen. Skulle du købe spinat i supermarkedet, ville du måske være nødsaget til at købe 200 g spinat, fordi det er det, der er i posen. På den måde sparer du penge.

Lær at lave mad

Er du ikke så stærk i kunsten at lave hjemmelavet mad, er måltidskasser også lige noget for dig. For sædvanligvis følger der opskrifter med i kassen, så det er bare at gå i gang.

På den måde kan du lære at lave mad, også selvom det ikke er din stærke side. Du kan også lade større børn stå for madlavningen ved hjælp af opskrifterne.

Prøv noget nyt

Det er ikke nødvendigvis ingredienser til danske hverdagsretter, du finder i kassen – afhængig af hvilken kasse du har valgt, selvfølgelig. Så det er en god måde at få udvidet din horisont inden for det kulinariske og at få udfordret dine smagsløg på.

Hvilke udbydere findes der?

Blandt de første, der leverede måltidskasser i Danmark var Madtildøren.dk i Århus. De leverede – og leverer stadig – måltidskasser til familier i Østjylland.

Senere er der kommet flere udbydere til, og du kan læse kort om nogle af de mest populære herunder.

 • Ret-nemt måltidskasser
 • Nemlig.com måltidskasser
 • Årstidernes måltidskasser
 • Skagenfood måltidskasse
 • Box fra den grønne asparges

Ret-nemt

RetNemt Var også blandt de første leverandører af måltidskasser. Og navnet siger jo selv, hvad det handler om.

Hos RetNemt kan du vælge, hvor mange personer, der skal bespises – dog minimum to personer – og hvor mange dage om ugen, I ønsker mad til – dog max. fem dage. Herefter sammensættes din kasse, ud fra hvad der er vigtigst for dig – familievenlige, hurtige, økologiske og sunde retter.

Du kan også fravælge visse råvarer/ingredienser, hvis du f.eks. ikke vil have fisk, svampe eller andet. Og du kan ændre det fra uge til uge.

Nemlig.com

Nemlig.com har udvidet sin online dagligvarebutik med måltidskasser til døren.

Her kan du vælge mellem to måder – måltidskasser eller byg-selv-kassen. Her køber du ikke et abonnement, men bestiller i de uger, du ønsker at få en måltidskasse leveret.

Du vælger mellem seks forskellige slags måltidskasser – livretter øko., familie, hurtig, verden, livsstil øko. eller vegetar øko. Eller også kan du sammensætte din egen måltidskasse ved at vælge retter fra de ”faste” måltidskasser.

Årstiderne

Er du vild med at have noget at vælge imellem, så er Årstidernes måltidskasser noget for dig. De har rigtig mange forskellige kasser og rigtig mange muligheder for fravalg og sammensætning. Det er lige før, det er uoverskueligt.

Men heldigvis har de også måltidskasseguide, hvor du ved at svare på nogle spørgsmål kan finde ud af, hvilken af kasserne, der passer bedst til dig og evt. din familie. For her kan du også få måltidskasser til singler.

Skagenfood

Skagenfood startede i 2001 med at sælge forskellige fiskepakker. Men siden er de også begyndt at sælge måltidskasser, hvor der er andre råvarer i.

De har også et stort udvalg, men du kan opstille kriterier, så du nemmere kan vælge. Du kan vælge fra en til fem personer og fra en til fire dage.

Den grønne asparges

Fra Den grønne asparges modtager du måltidskasser med masser af lokale, økologiske råvarer.

Du kan vælge mellem flere kasser til 2-6 personer i 3 eller 4 dage. Men derudover kan ud også købe en weekendkasse, der indeholder råvarer og ingredienser til retter, der er lidt mere end ”bare” hverdagsmad.

Måltidskasser tilpasset dine kriterier

De første kriterier, der skal opfyldes er, hvor mange der skal bespises og i hvor mange dage. De fleste udbydere af måltidskasser har kasser, hvor der er nok til 2-4 eller 5 personer. Men der findes også kasser til singler og helt op til 10 personer.

De fleste udbydere leverer råvarer til 3-5 måltider, men der er også nogle, der går helt ned til en enkelt dag eller op til hele ugen.

Som familie kan det være rart med et par ”fridage”, hvor I kan tage ud at spise, besøge familie eller bestille takeaway. Men som f.eks. enlig pensionist er måltider til hele ugen måske at foretrække.

Ud over disse kriterier kan der være en masse individuelle hensyn at tage. Og du kan virkelig få mange forskellige måltidskasser, der tager hensyn til alt muligt mellem himmel og jord.

F.eks. kan du få

 • Økologiske måltidskasser – hvis du går vildt meget op i økologi
 • Måltidskasser til vegetarer – hvis du ikke vil spise kødprodukter
 • Glutenfri måltidskasser – hvis du har glutenallergi/-intolerance
 • Slanke måltidskasser – hvis du trænger til at tabe nogle kilo
 • Fitness måltidskasser – hvor du selv bestemmer kalorieantal
 • Livsstilsmåltidskasser – f.eks. 500 kalorier, protein eller sense
 • Måltidskasser med fisk – til dig der ikke spiser kød, men kun fisk
 • Måltidskasser med færdigretter – her er tilberedningen minimal
 • Kasser med nemme, hurtige retter – når du ikke gider stå i køkkenet

Herudover reklamerer nogle udbydere også med andre mere upræcist formulerede kasser. Det kan f.eks. være den sunde måltidskasse. Men hvad er sundt? Eller børnevenlige måltidskasser. Men børn er ligesom voksne vidt forskellige. Der findes børn, der elsker at spise fisk, og børn, der hader det.

Hvilken måltidskasse er bedst?

Du kan finde masser af tests af måltidskasser online, men det er klart, at det handler om øjnene, der ser – eller rettere sagt hvilke behov, der skal dækkes.

Synes du, at mange valg er det bedste, eller foretrækker du overskuelighed?

Er du ligeglad med prisen, eller er det jo billigere, jo bedre?

Vil du gerne have stor indflydelse på, hvilke råvarer der er med i kassen, eller vil du hellere overraskes og udfordres?

Sådan er vi så forskellige. Men det er udbuddet af måltidskasser heldigvis også. Så du kan med garanti finde en, som du synes, er den bedste – eller billigste – måltidskasse.

Måltidskasser leveres i hele landet

Uanset, hvor du bor i Danmark, kan du få leveret en måltidskasse. Faktisk er det de færreste udbydere, der begrænser sig, fordi de bruger en eller anden distributør til at levere kassen i stedet for selv at transportere den ud til kunden.

Det er dog ikke alle udbydere, der leverer over hele landet. Nogle begrænser sig til de større byer og leverer kun måltidskasser i Aalborg, Århus eller København. Eller de kører kun i bestemte områder, så de f.eks. udelukkende leverer måltidskasser til Nordjylland eller på Fyn.

Men kig dig om på nettet. Der skal nok være en udbyder, som leverer måltidskasser, dér hvor du bor. Og som har lige netop den måltidskasse, som passer til dig og evt. din familie.

De fleste udbydere, har ingen binding – heller ikke på deres abonnementsordning – så du kan jo prøve en enkelt gang og derefter stoppe, hvis du ikke synes, det var noget for jer alligevel. De fleste udbydere med abonnementsordning giver også mulighed for, at du kan holde en pause, hvis I f.eks. skal på ferie.