Sesamolie

Sæson
Fås hele året.

Smag
Der findes både en lys sesamolie af uristede sesamfrø og en mørkere version af ristede sesamfrø. Den lyse smager mildt af sesam, mens de mørke olie smager markant og brændt nøddesmag.

Prøv fx Banh mi med vietnamesisk slaw

Anvendelse
De små lyse sesamfrø er rige på en olie, som er meget anvendt i det asiatiske køkken. Olien findes som nævnt i både i en lys og en mørk udgave, farven afhænger af, hvorvidt sesamfrøene har været ristet inden presning. Den lyse olie er den mest anvendelige, mens den mørke er den mest aromatiske. Den skal dog kun tilsættes i små dryp, nærmest som et krydderi, da den kan virke meget gennemtrængende. De lyse olie egner sig derimod til stegning, dressinger og marinader samt over salater.

Opbevaring
Mørkt og køligt, men ikke i køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER