Sæson
Juli til september, men fås hele året.

Smag
Merian kan minde lidt om oregano i smagen, men er mildere, sødere og meget aromatisk.

Anvendelse
Merian er i familie med oregano, og det fornægter sig ikke. De to krydderurter minder meget om hinanden både i udseende og i smag, og de kan bruges til nogenlunde de sammen formål. Merian stammer oprindeligt fra Nordafrika og Mellemøsten, men trives fint i tempereret klima og er blevet fast inventar i middelhavskøkkenet. Dens aromatiske smag klæder tomat- og kødretter glimrende. Merian kan bruges både frisk og tørret, den friske urt skal først tilsættes retten til allersidst for at bevare smag og farve bedst muligt, mens den tørrede urt fint kan koges med i længere tid. Brug frisk merian i tomatsalaten eller andre middelhavsinspirerede salater eller i tomatsaucen til pizza. Prøv også at fylde merian ind i fisken, inden den grilles eller brug merian i farsen til frikadeller og pølser.

Opbevaring
Frisk merian opbevares køligt. Tørret merian opbevares mørkt og tørt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER