Bambusskud

Sæson
Importeres hele året.

Smag
Bambusskud er sprøde, knasende og kødfulde med en mild, let nøddeagtig og syrlig smag.

Anvendelse
Bambusskud er ganske udbredt i det asiatiske køkken, hvor de er eftertragtede for deres evne til at bevare sprødhed og bid selv efter kogning. Bambusskud er underjordiske stængelskud af bambus. Mens de vokser sig store, dækkes de løbende med jord, for at skuddene ikke skal blive seje og træagtige og for at forhindre udvikling af cyanid, et giftigt stof, som får skuddene til at smage bittert. Cyanid fjernes fra de friske skud gennem kogning, en proces som dog er foretaget, når skuddene købes på dåse. I Indonesien og Filippinerne serveres bambusskud ofte kombineret med kokos, chili og krydderier, men de kan anvendes i alle asiatisk inspirerede retter, hvor de tilfører sprødhed til retten. De er også dejlige i nuddelsalater med oksekød i tynde strimler og koriander. Da bambusskud ikke har en særlig gennemtrængende smag, har de godt af lidt markant modspil fra chili, hvidløg eller koriander for at blive rigtigt spændende.

Hvor kan de købes
Bambusskud forhandles primært på dåse herhjemme. Prøv hos velassorterede supermarkeder og i asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere