Bagværk

Små kartoffelkager

En rigtig himmerigsmundfuld af dessertkunstneren Nikolaos Strangas, der består af en fluffy vandbakkelsesdej, som i konditorsprog hedder en choux-dej, en blød kagecreme og et låg

Læs mere

Choko-nøddecookies

Choko-nøddecookies (18-20 kager) 225 g blødt smør 175 g lyst rørsukker 100 g mucovadosukker 1 stort køleskabskoldt æg 275 g hvedemel 50 g usødet kakaopulver

Læs mere

Fastelavnsboller

Andrea Søllested, som blev landskendt for sit bagetalent i Den store bagedyst 2017, har selv udviklet opskriften på disse vandbakkelser med et sprødt låg af

Læs mere

Skumtoppe med hindbær

Rigtig mange danskere drømmer om at lave perfekte flødeboller til deres gæster, men det kan være svært – især når det kommer til chokoladeovertrækket. Derfor

Læs mere

Gâteau des rois

I Frankrig er helligtrekongersdag en festdag, og den bliver fejret med adskillige variationer af kagen gâteau des rois. Oversat til dansk betyder det kongernes kage.

Læs mere

Engelske ingefærkager

Det bliver ikke ordentlig jul hjemme hos madstylisten Vibeke Lehn uden kagedåser fulde af hendes salige mosters, Kirsten Hüttemeiers, ingefærkager. Det er herlige kager, som

Læs mere

Lækkert hjemmebag

Overskud og overspring resulterer ofte i bagværk af forskellig slags. Ofte kan man blive inspireret udefra, som eksempelvis ved at se bageprogrammer som Den Store Bagedyst, eller også kan man blive inspireret af en særlig begivenhed, måske en barnedåb eller et bryllup. Disse bageeksperimenter har ret god udsigt til, at ens omkringværende selskab, måske husstanden eller arbejdspladsen, bliver rigtig glade for at se og smage disse kreationer.

Er man løbet tør for både udefrakommen inspiration og inspiration fra arrangementer, kan man med fordel prøve nogle af vores opskrifter. Vi har samlet 94 sjove og spændende opskrifter, som kan give inspirationen et kick og sende dejlige dufte gennem dit hjem.

Kongernes kage fra Frankrig

Helligtrekongersdag er ikke umiddelbart en stor fejringsdag i Danmark, men det er det i Frankrig, og hvis man føler for at gøre sig lidt til, kulturelt, kan man med fordel bage en gâteau des rois – eller, en såkaldt Kongernes kage, til sine gæster. Hvordan du udtaler det, er op til dig, men den smager helt fantastisk af vanilje, og med et tvist af frisk citron.

Det er en ret simpelt kage at strikke sammen; det kræver en vaniljestang blandet med rørsukker, hvedemel, æg, salg, gær, revet citronskal, smør og saften fra en appelsin. Den hæver i 4 timer i stuetemperatur, og skal dernæst formes som en krans, så hæve lidt igen og så i ovnen i 24-30 minutter – og voila! Så er der kage!

Fastelavnsbollen fra Den Store Bagedyst

Et yderst sæsonpræget stykke bagværk, er fastelavnsbollen som er en kendt og elsket klassiker. Selvom fastelavn ikke falder før slutningen af februar, møder man fastelavnsbollen i supermarkeder og hos bageren så snart nytårets kransekage er taget af hylden. Vi har allieret os med Andrea Søllested, som deltog i Den Store Bagedyst i 2017, og hun har givet sit bud på en lækker fastelavnsbolle, som består af en smuk kombination af en walesbolle og mandelmørdej, samt blåbærcreme.

Man kan også kaste sig over den traditionsrige gammeldags fastelavnsbolle med creme, som rammer plet på de flestes smagsløg. Her er tale om en almindelig bolledej med kardemomme, som får selskab af en klassisk vaniljecreme, der består af sukker, maizena, sødmælk, æggeblommer, piskefløde og vaniljekorn fra stang. 

Bagværk til middagsselskabet

Får man gæster på besøg, og ønsker man at bage nogle af elementerne selv, som eksempelvis desserten eller det brød, der skal serveres på bordet, har MAD og venner en række spændende opskrifter til netop dette formål.

Desserten kunne eksempelvis bestå af en lækker, let marengscookie med chokolade og mandler. Disse marengscookies kan laves ud fra en super simpel opskrift, og de smager himmelsk med en kugle vaniljeis til. Her er tale om en klassisk blanding af æggehvider, sukker, eddike, samt kakao, mandler og godt med chokolade – det kunne være den helt perfekte dessert som afslutning på en god aften, idet den er dejlig let at spise og har en god og behagelig eftersmag i munden.

Man kan også kaste sig over at bage en omgang af Mrs. Cunninghams ostekiks med cheddar og stilton, som også sagtens kan serveres som snack til maden. Paul Cunningham har fået opskriften af sin kone, og vi er yderst glade for, at hun vil dele denne opskrift. Der er tale om en opskrift bestående af smør, hvedemel, reven ost, enten cheddar eller stilton (eller bare en hvilken som helst ost), et æg, sort peber og havregrynsflager til pynt. 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER