Sæson
Hele året.

Smag
Kommen dufter surt og lidt hengemt, men rummer også sødme og svage citrusnoter. Smagen er markant og speciel, ret forskellig fra spidskommen, der er mere frisk og parfumeret.

Anvendelse
Kommen er for det nordeuropæiske og østeuropæiske køkken, hvad spidskommen er for mere eksotiske køkkener. Vi har brugt det flittigt gennem tiderne, men alligevel hører det i dag ikke til blandt de krydderier, der står yderst på krydderihylden. Herhjemme bruger vi kommen i ost, rugbrød og snaps, tyskerne bruger det i sauerkraut, kommenlikør og brød, og russerne bruger også krydderiet i retter med kål og bønner. Franskmændene og englænderne tøver ikke med at bruge kommen i det søde køkken i krydrede kager som pain d’épices og seed cake, og sødmen klæder kommen. Kombineret med honning, sukker eller frugt dæmpes de mere kradse noter i krydderiet, og det bliver mere mildt i smagen. Kommen kan bruges både som hele frø eller stødt i en morter. Bruges de hele, skal de have tid til at blive møre under tilberedningen.

Opbevaring
Mørkt og tørt i lufttæt beholder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere