Kejserhat

Kejserhatten har en tydelig svampesmag. Den er kødfuld og har et let nøddepræg. Konsistensen er fast og sprød. Svampen vokser vildt i Sydeuropa og Nordafrika, men flere danske svampeproducenter dyrker den også.

Sæson
Hele året.

Anvendelse
Kejserhatten svinder stort set ikke under tilberedning, og den holder derfor sin form. Den er meget velegnet til hård stegning på panden med smør, salt og peber. Skærer du den i tynde skiver på langs, har du en utrolig dekorativ svamp, som kan give din anretning et præg af ”fin restaurant”. De vil også gøre det godt i en flødestuvet version med lidt citronsaft, serveret på et stykke smørristet brød eller pasta. Kejserhatten klæder også de rustikke vinterretter med sin saft og kraft, så brug den sammen med langtidsbraiseret kød. Dens elegante og faste form gør også, at den kan gøre sig godt i en elegant fiskeret på nytårsmenuen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER