Sådan former du boller af en våd dej
Der er én hemmelighed bag at forme boller af en våd dej = våde hænder! Her er det Marie-Louise Risgaard fra Skærtoft Mølle, der demonstrerer
Der er én hemmelighed bag at forme boller af en våd dej = våde hænder! Her er det Marie-Louise Risgaard fra Skærtoft Mølle, der demonstrerer
At pochere betyder at tilberede i vand lige under eller omkring kogepunktet. Æg er fantastiske at pochere, for æggehviden former sig dekorativt omkring blommen, som
Det kan være mere end svært at forme boller af en meget våd dej. Mange forfalder til at bruge skeer, men det er ikke en
Æggeblomme, smør, krydderurter og eddike. Det er ingredienserne i alle tiders store hitsauce, bearnaisen, som står så ualmindelig godt til en velstegt bøf og et
Der er flere fordele ved at købe en hel fisk frem for filetter. For det første kan det være svært at tjekke, om en filet
Kokken Morten Køster guider til at lave en sommerfrisk rabarbersorbet med eller uden ismaskine. Sukkerlage: ½ l vand 400 g sukker 3 spsk glukosesirup Rabarber-sorbet:
Asparges er en af de råvarer, som vi i Danmark er noget nær verdensmestre i at producere, men desværre ender de ofte i en lidt
At koge nye kartofler er lidt af en kunst, for de bliver let enten udkogte eller lidt for sprøde. Nøglen er at halvere den almindelige
Der er noget urkraft over at partere et helt dyr selv, og det giver en forbløffende mængde muligheder for at eksperimentere med de sjældnere udskæringer
Vil du gerne blive klogere på gastronomi eller blot læne dig op af erfarne kokkes måde at tilberede mad på, kan du med fordel udforske de mange tips og tricks på vores kokkeskole.
Hos Mad&Venner har vi en stor passion for lækkert mad, hvilket kommer til udtryk i alt ligefra opskrifter, spændende artikler på hjemmesiden eller guides af videoer og billeder fra erfarne kokke. Vi opdaterer løbende guiderne på vores kokkeskole, hvorfor du med garanti kan finde tips og tricks, du kan benytte dig af.
Det er ikke alle, der har lige let ved at lave kunstner i køkkenet, hvorfor det hurtigt kan gå galt, hvis man ikke har søgt viden eller tips på forhånd. Derfor kan du med fordel udforske vores visuelle guides, der fungerer som en form for digitalt madkursus, hvilket kan gøre dig klogere på tilberedningsmetoder.
Med vores kokkeskole finder du et hav af videoer med tips til tilberedning, kogetider, udformning af hjemmelavet pasta mv. Eksempelvis vil en erfaren kok vise dig, hvordan en hjemmerørt bearnaise laves med videoen sådan rører du en bearnaise sauce.
Vi ønsker at gøre madlavning sjovere både til hverdag og fest, derfor kan du finde et væld af forskellige opskrifter, der både er velegnet i det daglige eller mere festlige lejligheder. Har du fundet en video fra vores kokkeskole, du finder interessant, kan du med fordel supplere videoernes tips og tricks med vores mange opskrifter, der er kategoriseret i seks dele; forret, hovedret, dessert, snacks, bagværk og tilbehør.
Vores opskrifter er ligeså informative som de visuelle guides på kokkeskolen, hvorfor du får indblik i hvert enkelt trin, indtil retten er klar til servering. Med andre ord har vi sørget for, at du kan kaste dig over en ny opskrift, mens du bevarer din selvtillid i køkkenet i god behold.
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
At nyde en middag med havudsigt som livsnyder er en sand gave til sanserne. For
Titusindvis af mennesker i Danmark har udviklet en dyb kærlighed til at se madlavningsprogrammer på
I en tid, hvor internettet er blevet en integreret del af vores hverdag, handler online-sundhedstjenester
Black Friday, den årlige shopping begivenhed, der er blevet synonym for utrolige rabatter og uovertrufne