Sådan former du boller af en våd dej

Der er én hemmelighed bag at forme boller af en våd dej = våde hænder! Her er det Marie-Louise Risgaard fra Skærtoft Mølle, der demonstrerer teknikken. Få opskriften og teknikken trin for trin her.

Sådan pocherer du et æg

At pochere betyder at tilberede i vand lige under eller omkring kogepunktet. Æg er fantastiske at pochere, for æggehviden former sig dekorativt omkring blommen, som forbliver flydende. Her får du kokken Theis Brydegaards guide til at lave det perfekte pocherede æg. Det skal du bruge til 4 pers. 4 æg, så friske som muligt Ca. […]

Kunsten at forme en bolle

Det kan være mere end svært at forme boller af en meget våd dej. Mange forfalder til at bruge skeer, men det er ikke en god ide ifølge Marie-Louise Risgaard, der er direktør på Skærtoft Mølle på Als. –  Brug ikke skeer, brug ikke mel, men brug våde hænder – med skeer har du ingen […]

Sådan rører du en bearnaise sauce

Æggeblomme, smør, krydderurter og eddike. Det er ingredienserne i alle tiders store hitsauce, bearnaisen, som står så ualmindelig godt til en velstegt bøf og et vognlæs sprøde pommes frites. Her får du kokken Theis Brydegaards guide til at lave den populære sauce derhjemme. Hjemmelavet bearnaise sovs til 4 personer Bearnaise-essens: 5 dl hvidvinseddike 2 bananskalotteløg, […]

Sådan fileterer du en fisk

Der er flere fordele ved at købe en hel fisk frem for filetter. For det første kan det være svært at tjekke, om en filet er frisk, for det andet fordærver fileteret fisk hurtigere, og sidst, men ikke mindst er det oplagt at koge en aromatisk fond på alle de gode fiskeben, som bliver tilovers. […]

Sådan laver du rabarbersorbet

Kokken Morten Køster guider til at lave en sommerfrisk rabarbersorbet med eller uden ismaskine. Sukkerlage: ½ l vand 400 g sukker 3 spsk glukosesirup Rabarber-sorbet: 1 bdt danske rabarber, røde 250 g sukker Sådan gør du: Sukkerlage: Kog alle ingredienser sammen, og sæt lagen på køl. Hak rabarber fint, og lad dem trække natten over med […]

Sådan tilbereder du asparges

Asparges er en af de råvarer, som vi i Danmark er noget nær verdensmestre i at producere, men desværre ender de ofte i en lidt halvslatten version på tallerkenen. Derfor giver kokken Theis Brydegaard dig her sine bedste tips til at tilberede asparges. Sådan gør du: ”Knæk” aspargesene: Brug en kniv til at skære de […]

Sådan koger du nye kartofler

At koge nye kartofler er lidt af en kunst, for de bliver let enten udkogte eller lidt for sprøde. Nøglen er at halvere den almindelige kogetid og spæde til med lidt krydderier, som giver en god tyngde til smagen. Så er du godt på vej til at kunne nyde de nye, fantastiske kartofler, når de […]

Sådan parterer du et helt lam

Der er noget urkraft over at partere et helt dyr selv, og det giver en forbløffende mængde muligheder for at eksperimentere med de sjældnere udskæringer og lave nye retter med de mere traditionelle stykker. Det eneste, du behøver, er en god kniv, en kødøkse, en nedstryger og god plads i fryseren!   Læg det hele […]

Gnocchi

Kokken Mikkel Maarbjerg guider til at lave gnocchi trin for trin med kartofler. Og han serverer dem med sprødstegt skinke og rosmarin. Opskrift på gnocchi med brunet smør, sprød skinke og rosmarin (4 pers.) 1 kg kartofler, store og melede Ca. 250 g hvedemel Salt 1 spsk olivenolie 100 g smør 1 fed hvidløg 4 […]