Sæson
Højsæson maj til september, men fås hele året.

Smag
Purløg har en løgsmag, der er stærk og skarp, lige når den rammer tungen, men som hurtigt mildnes. Konsistensen er sprød.

Prøv fx Røget makrel med purløgsmayo og æggeblomme

Anvendelse
En skive rugbrød, lidt kølige nye kartofler, mayo, salt, peber og friskklippet purløg – så er det sommer! Purløg er i det hele taget et dejligt grønt drys på en lang række danske klassikere som æggekage, smørrebrød, rygeost og i salater. Men den kan også fint bruges i varme retter. Den bevarer sin skarphed bedst, hvis ikke den tilberedes, derfor er det en god idé at tilsætte den lige inden servering fx som grønt drys på suppe eller gryderetter. Purløg giver også en skarp kontrast til fed fisk som makrel og laks og til fede dressinger og cremer fx i kartoffelsalat. De lange, hule løg trives godt i det danske klima og vokser i mange haver. Purløgene skal blot klippes af tæt ved roden, skylles fri for jord og kan derefter klippes direkte hen over maden. De lilla blomster, som dukker frem hen på sommeren er også spiselige og smager mildt af løg. De er blandt andet dekorative i salater.

Opbevaring
Køligt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER