Sæson
Juni til august, men fås hele året.
Smag
Salvie er en urt med attitude. Smagen er kraftfuld, og nogle vil sige dominerende. Den har en dyb og nærmest kødfuld smag med bitre noter af kamfer, eukalyptus og citron.
Prøv fx Safranrisotto
Anvendelse
Det er svært at lave en florlet og elegant krydring, når man arbejder med salvie, for her er tale om en krydderurt, der vil frem i verden. Der er fuldt smæk på smagen, som er meget værdsat i det sydeuropæiske køkken. Salviens markante og kødfulde smag klæder kød – især fedt kød, fede fisk og fars. Den bruges sjældent rå, men tilberedes som oftest. Salvie er uundværlig i den italienske saltimbocca, hvor en kalveschnitzel bankes flad og halveres, hvorefter hver halvdel foldes omkring en skive parmaskinke og et helt salvieblad, hele herligheden holdes sammen med en tandstik. Prøv også at kombinere salvie med æble, bacon, løg eller butternut squash. Vil man mildne salviesmagen, kan man fritere de sølvgrønne blade, til de er mørke i farven. Bladene kan også overhældes med kogende vand til en styrkende te, der siges at være god mod hoste og ondt i halsen.
Opbevaring
Køligt.