Sæson
Juni til august, men fås hele året.

Smag
Salvie er en urt med attitude. Smagen er kraftfuld, og nogle vil sige dominerende. Den har en dyb og nærmest kødfuld smag med bitre noter af kamfer, eukalyptus og citron.

Prøv fx Safranrisotto

Anvendelse
Det er svært at lave en florlet og elegant krydring, når man arbejder med salvie, for her er tale om en krydderurt, der vil frem i verden. Der er fuldt smæk på smagen, som er meget værdsat i det sydeuropæiske køkken. Salviens markante og kødfulde smag klæder kød – især fedt kød, fede fisk og fars. Den bruges sjældent rå, men tilberedes som oftest. Salvie er uundværlig i den italienske saltimbocca, hvor en kalveschnitzel bankes flad og halveres, hvorefter hver halvdel foldes omkring en skive parmaskinke og et helt salvieblad, hele herligheden holdes sammen med en tandstik. Prøv også at kombinere salvie med æble, bacon, løg eller butternut squash. Vil man mildne salviesmagen, kan man fritere de sølvgrønne blade, til de er mørke i farven. Bladene kan også overhældes med kogende vand til en styrkende te, der siges at være god mod hoste og ondt i halsen.

Opbevaring
Køligt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER