Vandkastanje

Vandkastanjer har en sprød konsistens og en saftig lidt sødlig smag, der kan minde lidt som en blanding mellem rå kartoffel og æble. Smagen er absolut bedst i friske vandkastanjer, den udvandes lidt hos vandkastanjer på dåse

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Det er med god grund, at denne brune planteknold kaldes for vandkastanje, den ligner nemlig en forvokset kastanje med sit brune skind og lyse indre. Men kastanjen er roden på en sydøstasiatisk vandplante og gemmer sig derfor i mudderet under vandet. Den friske knold skrælles og skæres i bidder, og bruges ofte i Kina og Indonesien i stir-fry eller wokretter, hvor de giver sprødt modspil til kødet og de stegte grøntsager. Vandkastanjer serveres sjældent rå, da nogle mener, de kan være let giftige. Herhjemme findes vandkastanjer fortrinsvis på dåse, og her skal de blege, kastanjelignende knolde blot skyldes under rindende vand, og så er de klar til brug.

Opbevaring
Friske vandkastanjer opbevares i køleskabet.

Hvor kan de købes
Vandkastanjer fås på dåse i velassorterede supermarkeder og i asiatiske supermarkeder. Friske vandkastanjer støder man sjældent på herhjemme.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER