Vildsvin

Vildsvin er forfader til vores nuværende slagtesvin, men der er stor forskel på smagen. Vildsvin er mindre fede, mørkere i kødet og har en krydret vildtsmag.

Sæson
Jagtsæsonen på vildsvineorner løber fra 1. september til 31. januar, mens søer og grise først må skydes fra 1. oktober og frem til 31. januar.

Anvendelse
Der er ikke længere risiko for at støde på den vilde grisebasse med de store, spidse tænder og det noget iltre temperament her til lands. Kun en sjælden gang imellem forvilder et vildsvin sig over grænsen til Danmark, men så lever de også en tilværelse som jaget vildt uden permanent opholdstilladelse. Flere steder I landet opdrættes der dog vildsvin, så det er muligt at få fat på det velsmagende kød, der også ofte findes på frost i velassorterede supermarkeder. Vildsvin kan i stor udstrækning tilberedes som almindeligt svinekød, når bare man husker på, at vildsvinet er mindre fedt end traditionelt svinekød. Udskæringerne minder også meget om de klassiske svineudskæringer fx kan vildsvinets ribben steges som en vil variation over spareribs. Vildsvin egner sig rigtig godt til grill og ovnstegning, men kan også sagtens grydesteges. Hvidløg, æbler, bacon, rødder, nødder og svampe passer godt til vildsvin, det samme gør enebær, timian og rosmarin.

Læs også om Sommerbuk

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan det købes
Forhør dig hos en jæger eller hos slagteren, vildtforhandleren, gårdbutikker eller i større, velassorterede supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER