Jordbærguf fra Ismageriet

Til enhver isvaffel hører sig et godt lag fluffy guf. Her får du opskriften, som de laver den på det populære Ismageriet på Amager og i Søborg. 1 stor portion 290 g sukker 1 dl vand 200 g jordbærmarmelade 100 g æggehvider, pasteuriserede Rød frugtfarve Kog sukker og vand til en tyk sirup, ca. 117 […]

Hyldeblomstsorbet fra Ismageriet

I grøftekanter, haver og parker i hele landet vokser hyldeblomsterne, og de er lige til at plukke og trylle om til sirupper eller sommerfrisk saft, men de også herligt forfriskende i en is. Denne opskrift er fra det populære Ismageriet på Amager og i Søborg. Opskrift til 1-1 ½ l is Sukkerlage: 6 g Melatin eller […]

Crostini med gedeost, jordbær og bagte rabarber

Crostini betyder på italiensk ’små skorper’, men det skal man ikke kimse af. Serveret som her med den fede gedeost, de søde jordbær og de bagte, let syrlige rabarber er de en perfekt snack til sommerens sammenkomster, gerne nydt med et glas bobler eller en kølig hvidvin til. Crostini med gedeost, jordbær og rabarber (1 lille […]

Kakao/kokosis med havsalt og vanilje

Denne opskrift er fra Bi-Rite Creamery i San Francisco, en af den slags isbutikker, hvor folk står tålmodigt i kø for at få et par scoops og drømmer søde drømme om karamel- og lavendelis flere dage efter. En del af hemmeligheden bag den populære is er ifølge den ene af ejerne, Kris Hoogerhyde den fortræffelige […]

Campari-sorbet med passionsfrugt

Campari har en bitter smag, som i mødet med den søde og syrlige passionsfrugt bliver langt mere afrundet og blid. Sorbeten smager mest af alt af frisk frugt, og Campari træder igennem som et let bittert spark i eftersmagen. Opskrift til 4 pers. 200 g sukker 1 ½ dl vand 1 dl appelsinsaft, gerne friskpresset […]

Grillet surdejstoast med Brillat-Savarin, trøfler og brøndkarse

Kombinationen af den cremede, franske ost Brillat-Savarin, de friske trøfler og det lettere sure brød smager, så fuglene synger. – Det er utroligt, så godt osten smager, når man tænker på, at den kun har en fedtprocent på næsten 80, griner Paul Cunningham. Opskrift til 4 pers. 1 brød, gerne af surdej 4 store skiver […]

Raw chokoladekage med ribs, hindbær og blåbær

Raw-alt-muligt, hvor råvarerne ikke bliver varmet op til mere end 40 grader, har været på mode i flere år, og et af de områder, hvor raw-folket virkelig har fat i noget, er kager! Bundene i denne lagkage er lavet af valnødder, kakao og dadler, mens cremen består af dadler, avocado, kakao og agavesirup, og smagen […]

Banan i chokoladesovs

Det er såre simpelt at grille bananer, for de skal bare ligge på grillen, til de er godt brankede på skrællen, og så er de klar, og de smager skønt i al deres enkelthed. Chokoladesovsen får lige en tur med stavblenderen, hvilket gør den helt luftig og let, og hvis den mest er til de […]

Bakskuld i butterdej med marineret sommergrønt

I gamle dage spiste beboerne på Fanø tit bakskuld morgen, middag og aften. Den salte, tørrede og ofte røgede ising var en billig spise med stor smag. Bakskuld kan bestilles ved fiskehandleren, men hvis det er umuligt at opdrive, kan en helt almindelig rødspættefilet bruges i stedet. Opskrift til 4 pers. 4 bakskuld-fileter* 8 plader […]

Grillet fisk med bladbeder, olivenolie og hvidløg

Der er en dejlig hverdagsagtig luksus over at få serveret en hel grillet fisk, og samtidig er det også en meget nem måde at tilberede dem på. Her serveres den lyngrillede fisk med bladbeder og hvidløg. Du kan bruge fisk som små sardiner, dorader, makreller og ansjoser, eller spørg gerne fiskemanden, hvilke af hans fisk […]