Marinerede gulerødder og braiseret nakkefilet
Nyopgravede gulerødder smager sødt og mildt. I denne opskrift bliver de marineret natten over i persille, hvidløg og olie, og det gør dem næsten glasklare
Nyopgravede gulerødder smager sødt og mildt. I denne opskrift bliver de marineret natten over i persille, hvidløg og olie, og det gør dem næsten glasklare
Den franske forfatter Proust udødeliggjorde den lille sandkage med den karakteristiske strandskals-form under en sensuel beskrivelse i romanen ”På sporet af den tabte tid” fra
En dansk sommerdrøm med et friskt hint af geranium. Har du ikke noget geranium, kan det fint udelades, og du kan evt. tilsætte lidt vaniljekorn
Den let bitre og dybe chokoladesmag passer rigtig godt sammen med de syrlige solbær med bærrenes kant af grønne krydderurter. Resultatet er en sød kage
En gammel klassiker, som også kaldes Baked Alaska. Den kan laves på grillen eller i ovnen, som det lige passer. Denne version er lavet med
En frisk, sød og syrlig drik med masser af gode bobler fra danskvand, som siruppen fortyndes med. I stedet for jordbær kan du sagtens bruge
Frisk og syrlig drink med et lille velanrettet spark fra tequilaen. Lige til en varm sommeraften eller bare til, når lysten til en blanding af
En spritzer er en høj og afkølet drink som regel baseret på hvidvin, og den ryger ofte over baren i fx Tyskland og Italien. Denne
Er du så heldig at eje en pandekage-pande, som tåler en tur over bål, er det oplagt at flytte bagningen af disse pandekager udenfor og
En klassisk cheesecake med knasende Digestive-bund og en mild ostecreme, der får en god kant fra den friske limeskal og den søde hyldeblomstsaft. Perfekt til
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
Café Spiseriet i Aalborg er kendt for deres høje gastronomiske kvalitet og alsidige menu. Her
At få strøm til husholdningen via solceller er en stadig mere populær måde at reducere
Dit hår er din krone på værket, og det er naturligt at ønske, at det
Hirtshals, beliggende i den smukke nordvestlige del af Danmark, har et bredt udvalg af restauranter,