Østers med peberrod

Østers er indbegrebet af nytårsmad: mineralske i smagen, elegante i udformningen og fantastiske i sig selv. Her får de et stykke peberrod og måske en lille smule tamari, og så er det ellers bare at huske at tygge dine østers, for så kommer smagen for alvor frem.

24 østers*
1 stykke peberrod, revet i større spåner
Evt. Tamari, fx af mærket Clearsprings**

Prøv også Makiruller med syltede svampe

Åbn østersene umiddelbart, inden de skal spises. Duft til hver enkelt – de skal dufte neutralt eller frisk af hav. Server hver østers med 1 spån af frisk peberrod.

* Brug flade limfjordsøsters eller gode franske belon-østers. Regn med 3 østers pr. person, hvis de som her er en del af en større buffet. Husk, at du skal tygge dine østers for at få smagen frem.
** Hvis du vil give dine østers en spændende asiatisk tone, så frys lidt god tamari, som kan købes i velassorterede supermarkeder, i en skål, og brug en gaffel til at rive lidt frossen tamari over østersene. Disse østers kan kaldes ”østers med tamari granita”.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere