Couscous-salat med spicy lam

Lammet til denne salat bliver vendt i en spicy krydderiblanding, som også smager fantastisk drysset på salater eller rubbet på oksekød eller kylling. Server lammet til den fyldige couscous-salat, der byder på en hilsen fra det mellemøstlige køkken i form af rosiner, pistacienødder, granatæble og mynte – og så lige et dansk indslag af savojkål til at runde det hele af.

Opskrift til 4 pers.

Spicy krydderiblanding:
1 tsk koriander
1 tsk fennikel
1 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
1 tsk brunt sukker
1 tsk salt

Couscous-salat:
1 ½-2 dl couscous eller bulgur
1 ½-2 dl kogende vand
2-3 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, knust
Salt og peber
Citronsaft
1 håndfuld savojkål, finthakket
50 g lyse rosiner (Sultanas)
50 g pistacienødder
1 granatæble, kerner fra
1 bdt mynte
1 bdt forårsløg, snittede

Spicy lam:
300-400 g lammefilet
Olivenolie, til stegning

Prøv også Frikasse med lam, dild og rejer

Spicy krydderblanding: Bland alle krydderier – undtagen sukker og salt – og rist dem på en tør pande under omrøring i et par min. Flyt panden fra varmen, rør sukker og salt i, og lad krydderblandingen afkøle.
Couscous-salat: Kom couscous i en skål, hæld kogende vand over, dæk skålen til, og lad det hele trække, til couscoussen har opsuget al væde. Rør couscoussen løs med en gaffel, bland, og smag til med alle de øvrige ingredienser. Lad salaten trække, og steg imens kødet.
Spicy lam: Rul lammekødet i den spicy krydderblanding, og steg det 2-3 min. på hver side. Det må gerne være rosa indeni, når det er færdigstegt. Lad kødet trække et par min., før det skæres i skiver, og serveres med salaten.

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER