Kål og kylling svinger smukt i denne suppe med rosenkål, savoykål, der også har selskab af pastinak, persillerod og fine gulerodstern. Perlebyg mætter herligt og er umanerlig lækkert i en suppe, så der er lidt at tygge på. Denne suppe er et virkelig solidt måltid, når det også suppleres af sprøde brødmuffins med ost.

Opskrift til 2-4 pers.

Nordisk basissuppe:
1 hel kylling, ca. 1,5 kg
3 l vand
Ca. 1 spsk salt
1 stor kvist persille
1 porreblad
1 laurbærblad
2 løvstikkeblade, kan udelades
1 gulerod
1 skive knoldselleri
Salt og friskkværnet peber

Kyllingesuppe med kål og perlebyg:
1 persillerod
1 pastinak
2 gulerødder
4-6 rosenkål
2-3 blade savojkål
1 l nordisk basissuppe
100 g perlebyg
Kyllingekød fra 1 kogt kylling fra den nordiske basissuppe
Salt og friskkværnet peber
1 godt brød

Brødmuffins med ost (8-10 muffins):
25 g gær
2 ½ dl lunkent vand
1 dl A38 eller yoghurt naturel
½ dl smagsneutral olie
1 tsk salt
1 spsk sukker
100 g fuldkornsmel
100 g revet mozzarella
Ca. 400 g hvedemel

Nordisk basissuppe: Rens, og skyl kyllingen, og kom den i en stor gryde med vand og salt. Bring det langsomt i kog, og skum grundigt af undervejs. Bind en suppevisk af persille, porreblad, laurbær og løvstikke, og kom den i suppen sammen med gulerod og knoldselleri skåret i små stykker. Lad det hele simre i ca. 1 time, til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden, og lad den køle lidt af. Pil så skindet af kyllingen, pil kødet af benene, og pil forsigtigt de to bryststykker af, så de bevares hele, og resten af kødet plukkes i mindre stykker. Kasser ben og skind. Si suppen, skum fedtet af, og smag til med salt og peber.
Kyllingesuppe med kål og perlebyg: Skræl rodfrugterne, og skær dem i små tern. Rens, og snit rosenkålene og savojkålen. Bring suppen i kog med perlebyg og de snittede rodfrugter, og lad det simre i 10 min. Tilsæt kål samt kyllingekødet, og kog i endnu 2-3 min. Smag suppen til med salt og friskkværnet peber, og server den rygende varm med et stykke godt brød.
Brødmuffins med ost: Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt A38, olie, salt, sukker, fuldkornsmel og revet mozzarella. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør dejen godt igennem – den skal være lidt klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 min. Rør dejen igennem igen, og brug skeer til at hælde den i smurte muffinforme. Drys evt. med ekstra revet ost, og lad dem efterhæve 45 min. Bag brødene i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min. Nyd dem lune og friskbagte.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *