Endnu en klassiker med rødder i det franske køkken. Frikasseen giver næsten forårsfornemmelser med små gulerødder, grønne asparges og slikærter til de møre kyllingebryster. Saucen er lavet af kyllingefond kogt op med cremefraiche, der giver en snert af syrlighed og lidt fedme, og til sidst blendet med persille til en fin lysegrøn farve. Spis gerne kogte kartofler til med masser af hakket dild og kørvel.

Opskrift til 2 pers.

Nordisk basissuppe:
1 hel kylling, ca. 1,5 kg
3 l vand
Ca. 1 spsk salt
1 stor kvist persille
1 porreblad
1 laurbærblad
2 løvstikkeblade, kan udelades
1 gulerod
1 skive knoldselleri
Salt og friskkværnet peber

Kyllingefrikasse:
6-8 nye gulerødder m. top
1 bdt grønne asparges
150 g slikærter eller friske grønærter
2 stk. kogte kyllingebryster fra basissuppen
4 dl nordisk basissuppe
1 ½ dl cremefraiche 38 %
1-2 spsk majsstivelse
1 lille bdt persille
Salt og friskkværnet peber

Ved servering:
1 bdt kørvel
1 bdt dild
400 g kartofler, kogte

Prøv også Frikasse med lam, dild og rejer

Nordisk basissuppe: Rens, og skyl kyllingen, og kom den i en stor gryde med vand og salt. Bring det langsomt i kog, og skum grundigt af undervejs. Bind en suppevisk af persille, porreblad, laurbær og løvstikke, og kom den i suppen sammen med gulerod og knoldselleri skåret i små stykker. Lad det hele simre i ca. 1 time, til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden, og lad den køle lidt af. Pil så skindet af kyllingen, pil kødet af benene, og pil forsigtigt de to bryststykker af, så de bevares hele, og resten af kødet plukkes i mindre stykker. Kasser ben og skind. Si suppen, skum fedtet af, og smag til med salt og peber.
Kyllingefrikasse: Skrab/skræl forsigtigt gulerødderne, bræk det nederste træede stykke af aspargesene, og halver de tykkeste. Bælg ærterne, eller åbn forsigtigt slikærterne. Kog gulerødderne 6-8 min. i basissuppen, så de stadig har bid, og varm samtidig kyllingebrysterne. Kom asparges og ærter i suppen de sidste 2 min. af kogetiden. Tag grøntsager og kyllingebryster op med en hulske, og hold dem varme. Kog suppen ind til det halve, tilsæt cremefraiche, kog op, og jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand. Blend saucen med persille, og smag til med salt og peber.
Ved servering: Anret kyllingebrysterne på dybe tallerkner sammen med grøntsagerne. Hæld saucen over, og drys gavmildt med plukket kørvel og dild. Server med nykogte kartofler til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *