Hvid chokolademousse med ingefær- og blåbærsauce

Hvid chokolade kan være en meget sød oplevelse, men serveret med en frisk og lidt kras ingefær- og blåbærsauce vejes det søde godt op. Server gerne med et chokoladebrud af hvid chokolade, citronskal og mandler for at give retten lidt bid.

Opskrift til 8 pers.

Chokolademousse:
150 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
4 æggeblommer
3 spsk flormelis
1 vanillestang, kornene af
1 citron, økologisk, revet skal af

Hvidt chokoladebrud:
200 g hvid chokolade
50 g mandler, hakkede
½ citron, økologisk, revet skal af

Ingefær-blåbærsauce:
150 g frosne blåbær
2 spsk sukker
1 spsk ingefær, revet
1 citron, saften af

Prøv også Chokolademousse

Chokolademousse: Smelt chokoladen over vandbad, og lad det afkøle let. Pisk imens fløden til en let skum i en skål. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og skummende i en anden skål. Fold chokoladen i fløden, og vend den derefter i æggeblommemassen med vanillekorn og citronskal i. Fordel massen i serveringsskåle, og sæt dem på køl i et par timer inden servering.
Hvidt chokoladebrud: Smelt chokoladen over vandbad. Rør mandler og citronskal i, og kom massen i en form beklædt med bagepapir, og lad det stå køligt i et par timer, til massen er helt stivnet.
Ingefær-blåbærsauce: Kom bærrene i en blender, og blend dem til en pure. Hæld den i en skål, og tilsæt sukker, ingefær- og citronsaft, og rør, til sukkeret er opløst.
Ved servering: Server chokolademoussen med blåbærsauce og stykker af det hvide chokoladebrud.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere