Festlige nytårskys med mørkt chokoladefyld

Rådhusklokker, champagnepropper og lækre kager hører unægtelig sammen nytårsaften. Her er vores bud på et festligt og sødt punktum for året, der er gået. De hvid-pinke kys er smagt til med hindbær, hvilket bare er skabt til at blive kombineret med den fyldige gang mørke chokolade, som gemmer sig i midten af marengsene, der karamelliserer let i munden. Sødt og intenst, men med en fin syrlighed fra hindbærsmagen.

Prøv også Gylden pavlova med bagte figner

Opskrift på ca. 30 stk. nytårskys med mørkt chokoladefyld

Chokoladefyld:
½ dl piskefløde
50 g mørk chokolade, min 70 %, finthakket

Marengs:
2 æggehvider
150 g sukker
Hindbæraroma*
Rød konditorfarve

Chokoladefyld: Varm fløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen, og rør chokoladen i. Sæt massen i køleskabet, til den er helt fast.
Marengs: Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen, mens der piskes, og pisk, til marengsen er sej. Kom godt halvdelen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt en meget lille top ud på en bageplade med bagepapir, ca. 30 stk. Form dem til en lille rund bund med bagsiden af en teske, og læg en lille kugle chokolade midt på hver. Læg tyllen med marengs på bordet, og tryk posen flad. Smag og farv resten af marengsen til med hindbæraroma og konditorfarve. Åbn sprøjteposen, og fyld marengsen i. Sprøjt massen ud på kagerne, så chokoladen lukkes inde. Gå efter med spidsen af en kniv, så alle huller er dækket. Bag kagerne i ovnen i 45 min. ved 110 grader, til kagerne er sprøde. Afkøl dem på en rist.

*Kan købes i velassorterede helsekostforretninger eller supermarkeder eller fx på urtegaarden.dk.

Prøv også Mini-pavlovas med vodkamarinerede rabarber

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER