Dal er en linsesuppe, der spiller en central rolle i mange asiatiske køkkener og ikke mindst i det indiske. Her bliver linserne tilberedt med stærk chili, spidskommen og gurkemeje. Den smager skønt med en god omgang pappadoms.
Opskrift til 4-8 pers.
200 g moong dal-linser*
¼ tsk gurkemeje
½ spsk havsalt
2 spsk olivenolie
1/8 tsk asafoetida**
½ tsk hel spidskommen
1-2 hele stærke chilier
1-2 skalotteløg, hakkede
Mynteblade
Prøv også Grøntsagstempura med mangochutney
Kog linserne i 800 ml vand, og skum overfladen, når vandet koger. Tilsæt gurkemeje og havsalt, og lad det simre i 45 min. Kom olien op i en stegepande, og varm det op. Tilsæt asafoetida, spidskommen, chili og skalotteløg i den rækkefølge. Når chilien begynder at skifte farve, hældes indholdet af panden over de kogte linser. Rør linserne sammen med mynteblade, smag til, og server gerne med pappadoms.
* Moong dal er afskallede mungbønner, der er ideelle til denne indiske linsesuppe. De kan købes hos etniske købmænd eller fx på www.urtehuset.dk.
** Asafoetida kaldes dyvelsdræk på dansk og er et kraftigt krydderi udvundet af en plante i fennikel-familien. Krydderiet bliver ofte brugt i de indiske og mellemøstlige køkkener. Det lugter kraftigt af hvidløg og gødning, men selve smagen er fantastisk både i det vegetariske køkken i kødretter og til fisk. Det kan købes hos etniske købmænd eller fx på www.eliksirshop.dk.