Hot nudelsuppe med rejer

En herligt spicy suppe, som kun tager en halv times tid at tilberede. Den er skønt krydret af rød karrypasta, ingefær, galangarod og koriander – det er indbegrebet af en thailandsk suppesmag, som kun bliver bedre af biddet fra de let knasende rejer og de bløde nudler.

Opskrift til 2 pers.

1-2 spsk rød karrypasta*, efter smag
20 g ingefær, skåret i skiver
10 g galangarod**, skåret i skiver
1 lille bdt korianderstilke
3 limeblade
1 spsk sukker
1 tsk rejepasta*** (kan udelades)
2-3 spsk fiskesauce
¼ dl limesaft
1 l vand eller hønsefond
100 g nudler, gerne de japanske udonnudler
125 g rå rejer

Ved servering:
1 håndfuld koriander, plukket
2 forårsløg, skåret i tynde, skrå skiver
50 g enokisvampe****

Prøv også And i panang-karry

Kom rød karrypasta, ingefær, galangarod, korianderstilke, limeblade, sukker, rejepasta, fiskesauce, limesaft og vand eller hønsefond i en stor gryde, og lad det småkoge i 20 min. Sigt suppen for krydderierne, og sæt den over blusset igen.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og dræn vandet af dem. Kom rejerne i suppen, og lad dem koge med i 1-2 min., eller til de er lyserøde.
Ved servering: Fordel nudler, koriander, forårsløg og enoki i 2 store skåle, og hæld suppen og rejer over. Server straks.

* Fås i velassorterede supermarkeder eller hos den asiatiske købmand eller fx www.shopasia.dk.
** Fås hos den asiatiske købmand. Køb gerne rigeligt, for resten kan fryses, og galangarod er godt at have liggende til mange typer af asiatiske retter.
*** Fås hos den asiatiske købmand eller fx www.shopasia.dk.
**** Tynde, hvide og asiatiske svampe, som indimellem kan købes i velassorterede supermarkeder eller hos den asiatiske købmand. Alternativt kan andre typer svampe bruges, fx shiitake.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere