En herligt spicy suppe, som kun tager en halv times tid at tilberede. Den er skønt krydret af rød karrypasta, ingefær, galangarod og koriander – det er indbegrebet af en thailandsk suppesmag, som kun bliver bedre af biddet fra de let knasende rejer og de bløde nudler.
Opskrift til 2 pers.
1-2 spsk rød karrypasta*, efter smag
20 g ingefær, skåret i skiver
10 g galangarod**, skåret i skiver
1 lille bdt korianderstilke
3 limeblade
1 spsk sukker
1 tsk rejepasta*** (kan udelades)
2-3 spsk fiskesauce
¼ dl limesaft
1 l vand eller hønsefond
100 g nudler, gerne de japanske udonnudler
125 g rå rejer
Ved servering:
1 håndfuld koriander, plukket
2 forårsløg, skåret i tynde, skrå skiver
50 g enokisvampe****
Prøv også And i panang-karry
Kom rød karrypasta, ingefær, galangarod, korianderstilke, limeblade, sukker, rejepasta, fiskesauce, limesaft og vand eller hønsefond i en stor gryde, og lad det småkoge i 20 min. Sigt suppen for krydderierne, og sæt den over blusset igen.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og dræn vandet af dem. Kom rejerne i suppen, og lad dem koge med i 1-2 min., eller til de er lyserøde.
Ved servering: Fordel nudler, koriander, forårsløg og enoki i 2 store skåle, og hæld suppen og rejer over. Server straks.
* Fås i velassorterede supermarkeder eller hos den asiatiske købmand eller fx www.shopasia.dk.
** Fås hos den asiatiske købmand. Køb gerne rigeligt, for resten kan fryses, og galangarod er godt at have liggende til mange typer af asiatiske retter.
*** Fås hos den asiatiske købmand eller fx www.shopasia.dk.
**** Tynde, hvide og asiatiske svampe, som indimellem kan købes i velassorterede supermarkeder eller hos den asiatiske købmand. Alternativt kan andre typer svampe bruges, fx shiitake.