Kransekagemakroner med chokoladecreme

Det er nytår, og kransekagen er et must. Nikolaos Strangas, der ellers er kendt for sine lækre macarons, har selvfølgelig improviseret sig til en kransekageversion af sine signaturkager. De er lette at lave og syndigt søde. Spiser du dem kl. 24, så sørg for at have en sød mousserende vin til kagerne, og drik champagnen til maden. Det er et langt bedre match til disse skønne bomber.

Ca. 50 stk. dobbelte makroner

Kransekagemakroner:
750 g marcipan
300 g æggehvide
100 g mandler, smuttede og hakkede

Chokoladecreme:
300 g mørk, god chokolade
100 g god mælkechokolade
100 g nougat
500 g fløde

Prøv også Kransekagestykker

Kransekagemakroner: Bræk marcipanen i mindre stykker, og læg dem i en stor røreskål eller røremaskine. Pisk marcipanen langsomt, mens du tilsætter æggehviderne lidt ad gangen. Rør, til massen er blød. Den skal ikke være tyndtflydende. Pisk, eller lad røremaskinen køre ved medium hastighed i 10 min. Hæld massen i en sprøjtepose, og sæt små toppe marcipanmasse på et stykke bagepapir eller silikonemåtte. Drys mandelsplitter over, og bag i ovnen ved 190 grader i 10 min. Ikke alle ovne bager ens, så hold godt øje, så makronerne ikke brænder på, og tjek efter 8 min.
Chokoladecreme: Smelt chokolade og nougat. Varm fløden til kogepunktet, og hæld langsomt den varme fløde over chokoladen, mens du vender massen rundt med en spatel. Det er meningen, at massen skal skille. Lad det køle, og læg film over skålen. Læg filmen helt ned på choko-massen, så der ikke er noget luft mellem choko-massen og filmen. Lad den køle helt af, så massen bliver fast. Hæld den på en sprøjtepose, og sprøjt massen på halvdelen af makronerne. Læg dem sammen som små burgere.

TIP. Du kan også nøjes med at smelte ren nougat, hælde det på en sprøjtepose, og komme det mellem makronerne.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER