Lun rød salat med friske figner og pigeonæbler

Skiver af rødkål kommer en tur på panden sammen med pigeonæbler, rødløg og friske figner, der giver friskhed og bid. Til sidst overhældes den lune salat med lynsyltede rødbeder i en sødsyrlig lage med appelsinskal og vendes hurtigt rundt. Resultatet er et studie i rødt med masser af smag, og salaten er perfekt til skiver af koldt kød fra juledagene. Salaten, som egentlig er en variation af engelsk rødkål, spises da også traditionelt på ”boxing day”, som er den 26. december, hvor englænderne spiser kolde rester fra juledagene og åbner de sidste gaver. Den tradition holder kokken Paul Cunningham i hævd, og dette er også hans opskrift.

Opskrift på tilbehør til 4 pers.

4 store rødbeder
1 tsk salt
2 dl hvidvinseddike
1 stor håndfuld sukker
1 økologisk appelsin, skal og saft af
1 god håndfuld rosiner
1 stort økologisk rødkålshoved
Olie
1 stor klat smør
4 rødløg
8 pigeonæbler
1 økologisk appelsin
8 friske figner
Flagesalt

Prøv også Paul Cunninghams Whiskychokolade-trøfler

Skræl rødbederne, og skær dem i både. Put dem i en gryde, og dæk med vand, og hæld 1 tsk salt i. Kog dem næsten møre i ca. 20 min. Hæld halvdelen af vandet fra, og hæld hvidvinseddiken, sukker, appelsinskal og -saft og rosiner ved. Kog op, og lad simre i 10 min. Sæt til side. Fjern de yderste blade fra kålen. Skær den i både uden at fjerne stokken, og skyl dem. Tag en stor sauterpande, og varm den op med olie og smør. Læg kålen i. Skær rødløgene i kvarter og læg ned til kålen. Vend kålen jævnligt med en pincet. Halver æblerne, og pil kernerne ud med en lille, skarp kniv, og læg dem i gryden. Skær skallen af appelsinen, og skær fileterne ud af frugten, og læg begge dele ned i gryden. Halver fignerne, og kom dem i til sidst. Giv det hele et godt drys flagesalt, og svits ingredienserne grundigt. Det hele er færdigt efter ca. 20 min. Anret de sauterede grøntsager, og hæld rødbederne og deres kogelage over som dressing. Salaten er eminent tilbehør til kolde skiver oksekød eller kalkun.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER