De klare supper i det asiatiske køkken overrasker ofte nordiske smagsløg, fordi de er så smækfulde af smag. Denne udgave er ingen undtagelse. Basissuppen er peppet op med lidt chili, slikærter og sukkerærter og lidt limesaft og koriander. Risnudlerne gør, at suppen også mætter dejligt, men snup en bid brød til, hvis du er ekstra sulten.
Opskrift til 2-4 per.
Asiatisk basis-suppe:
1 hel kylling, ca. 1,5 kg
3 l vand
3 forårsløg, toppen af
1 skalotteløg, pillet og skåret i både
1 chili
1 tyk skive ingefær, skrællet
2 limeblade
1 stilk citrongræs
2 tsk salt
Klar nudelsuppe:
1 rød chili, uden kerner
2-3 gulerødder
100 g sukkerærter
100 g slikærter
1 l asiatisk basissuppe
125 g nudler, fx risnudler
Kyllingekød fra 1 kogt kylling
1-2 spsk limesaft
1 tsk sukker
½ dl fiskesauce
Koriander
1 godt brød
Prøv også Hvidløgssuppe med bagte hvidløg
Asiatisk basis-suppe: Rens og skyl kyllingen, og kom den i en stor gryde sammen med vandet. Bring det langsomt i kog, og skum grundigt af undervejs. Tilsæt forårsløg, skalotteløg i både, hel chili, ingefær, limeblade, citrongræs og salt. Lad det hele simre i ca. 1 time, til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden, og lad den køle lidt af. Pil skindet af kyllingen, pil kødet af benene, og pil forsigtigt de to bryststykker af, så de bevares hele. Kasser ben og skind. Si suppen, skum fedtet af, og smag til med salt.
Klar nudelsuppe: Skær chilien i fine, tynde strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Snit sukkerærter og slikærter på langs. Bring suppen i kog med chili og gulerødder, og lad det simre i 10 min. Tilsæt sukkerærter, slikærter, nudler og kyllingekødet. Smag til med limesaft, sukker og fiskesauce, og kog i endnu 2-3 min. Server suppen rygende varm, drysset med koriander og evt. med et godt stykke brød til.