Klar nudelsuppe

De klare supper i det asiatiske køkken overrasker ofte nordiske smagsløg, fordi de er så smækfulde af smag. Denne udgave er ingen undtagelse. Basissuppen er peppet op med lidt chili, slikærter og sukkerærter og lidt limesaft og koriander. Risnudlerne gør, at suppen også mætter dejligt, men snup en bid brød til, hvis du er ekstra sulten.

Opskrift til 2-4 per.

Asiatisk basis-suppe:
1 hel kylling, ca. 1,5 kg
3 l vand
3 forårsløg, toppen af
1 skalotteløg, pillet og skåret i både
1 chili
1 tyk skive ingefær, skrællet
2 limeblade
1 stilk citrongræs
2 tsk salt

Klar nudelsuppe:
1 rød chili, uden kerner
2-3 gulerødder
100 g sukkerærter
100 g slikærter
1 l asiatisk basissuppe
125 g nudler, fx risnudler
Kyllingekød fra 1 kogt kylling
1-2 spsk limesaft
1 tsk sukker
½ dl fiskesauce
Koriander
1 godt brød

Prøv også Hvidløgssuppe med bagte hvidløg

Asiatisk basis-suppe: Rens og skyl kyllingen, og kom den i en stor gryde sammen med vandet. Bring det langsomt i kog, og skum grundigt af undervejs. Tilsæt forårsløg, skalotteløg i både, hel chili, ingefær, limeblade, citrongræs og salt. Lad det hele simre i ca. 1 time, til kyllingen er mør. Tag kyllingen op af gryden, og lad den køle lidt af. Pil skindet af kyllingen, pil kødet af benene, og pil forsigtigt de to bryststykker af, så de bevares hele. Kasser ben og skind. Si suppen, skum fedtet af, og smag til med salt.
Klar nudelsuppe: Skær chilien i fine, tynde strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Snit sukkerærter og slikærter på langs. Bring suppen i kog med chili og gulerødder, og lad det simre i 10 min. Tilsæt sukkerærter, slikærter, nudler og kyllingekødet. Smag til med limesaft, sukker og fiskesauce, og kog i endnu 2-3 min. Server suppen rygende varm, drysset med koriander og evt. med et godt stykke brød til.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER