Rødbedesalat med feta

Mange forbinder rødbeder med tunge gryderetter i de lange mørke vinteraftener, men de er faktisk allerbedst i begyndelsen af sommeren, mens de endnu er små, sprøde og fulde af komprimeret smag. I denne salat kommer rødbedernes milde og søde smag til deres ret i mødet med det salte ost og de syrlige æbler.

Opskrift til 4 pers.

3 små rødbeder, gerne nye
75-100 g linser, gerne grønne puy-linser
1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
1 æble, skåret i tynde både
50-100 g god feta
1 håndfuld cashewnødder, hakkede

Dressing:
½ spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike eller lys balsamico
1 tsk honning
1 lille fed hvidløg, knust
Salt og peber

Kog rødbederne i ca. 20 min., og lad dem stå i det varme vand i ½ time. Afkøl dem, gnid skrællen af, og skær dem i mundrette stykker. Skyl linserne, og kog dem efter anvisning på pakken. Vend rødbederne med linser, rødløg og æble i en skål. Pisk dressingen sammen, vend den i salaten, og drys med feta og cashewnødder. Server rødbedesalaten, mens den endnu er lun.

Prøv også Italiensk linsesalat med kylling

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere