Pavlova med lakrids, lemon curd og syltede kumqauts

En kage for marengselskeren! Pavlovaen bages, så den er sprød på ydersiden og karamelagtig indeni, og så er den smagt til med lakrids, hvilket giver en elegant bitterhed. Kagen serveres med kandiserede kumquats, en god portion flødeskum og lemon curd, hvilket gør, at kagen trods sin store sødme balanceres af en god syrlighed.

Prøv også Pavlova med vodkamarinerede rabarber

350 g sukker
2 tsk eddike
2 tsk maizena
2 ½ tsk lakridspulver

Syltede kumquats:
50 g kumquats eller 2 økologiske citroner
1 dl vand
50 g sukker
1 vaniljestang, stang og kornene fra

Ved servering:
1 glas lemoncurd
¼ l piskefløde, pisket til let skum.
Ca. 10 brombær

Marengs: Forvarm ovnen til 160 grader. Pisk æggehviderne meget stive, og tilsæt sukkeret én skefuld ad gangen. Vend eddike, maizena og lakridspulver i marengsmassen. Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir, og lav en fordybning i midten, så der er plads til fyldet. Sæt pavlovaen i ovnen, og skru ned på 150 grader. Bag kagen i 1 ½-2 timer, og tjek efter en time. Pavlovaen er færdig, når den får en lys gylden farve, og let slipper bagepapiret. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen køle af i ovnen.
Syltede kumquats: Skyl kumquatsene, og skær dem i tynde skriver. Fjern alle kerner. Bring vand og sukker i kog, og tilsæt den flækkede vanillestang samt vaniljekornene. Lad sukkerlagen koge i 5 min., tilsæt kumquats, og lad blandingen simre i 10 min.
Ved servering: Smør lemoncurd på pavlovaen, når den er fuldstændig kold. Læg et lag flødeskum oven på curden, og pynt med brombær og de afkølede syltede kumquatskiver.

TIP På billedet er der brugt syltede citroner, men kumquat er mindre bitre end citroner.

Prøv også Gylden pavlova med bagte figner

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER