Røgede rejer med ristet brød, avocado-mos og krydderurte-fennikelsalat

De fleste fiskemænd ligger i forsommeren inde med røgede rejer, eller også kan du selv ryge dem over grillen, og til formålet må det gerne være de skønne Skagensrejer, der bruges. Her bliver rejerne serveret på brød med en blød avocado-mos og fintsnittet fennikel med dild og olivenolie. Opskrift til 4 pers. 400 g røgede […]

Tørrede rejer med urter i wontondej med thaidip

Ofte bliver wontondej viklet rundt om noget fyld og derefter friturestegt, men i denne opskrift skal dejen først drysses med tørrede rejer, sesam og purløg og derefter en lyntur i ovnen. De egner sig rigtig godt som snacks eller som et knasende element i en salat. De tørrede rejer fås hos asiatiske grønthandlere eller bestilles […]

Marengscookies med chokolade og mandler

Store luftige marengscookies med masser af bid fra chokolade- og mandelstykker, hvilket samtidig er med til at give en god bitterhed som kontrast til den ultrasøde marengs. Spis dem, som de er, eller server dem med en kugle vanilleis til dessert. Prøv også Stribede marengskys Opskrift på ca. 12 store cookies 4 æggehvider 270 g […]

Marengsroser dyppet i chokolade

Disse marengsroser er lavet med en bestemt ”rosen”-tylle, men hvis du ikke lige har sådan en i køkkenskuffen, kan du fint lave dem med en anden tylle. De marmorerede farver opstår ved at pensle indersiden af en sprøjtepose med lidt farve, og roserne kan være alle farver. Ud over deres dekorative egenskaber er de en […]

Is med karamelliserede macadamianødder fra Ismageriet

Med en god grundopskrift på mælkeis ved hånden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke smage der kan tilsættes. Kim Tøvlesø Simonsen, ejer af Ismageriet på Amager og i Søborg, laver en mælkeis, der er fast, men cremet, let og stadig fyldig. Den smelter på tungen, men løber ikke. Her bliver den serveret […]

Calvados Smash

Calvados er en æblebrændevin fra Normandiet, og smagsmæssigt gælder tommelfingerreglen, at jo ældre en calvados er, jo mere smager den af brandy. Vælg gerne en yngre calvados til denne drink, som er frisk og let syrlig. Drinken er en tørststiller og henvender sig til dem, der ikke er så meget til de søde og fruity […]

Fastelavnsboller

Andrea Søllested, som blev landskendt for sit bagetalent i Den store bagedyst 2017, har selv udviklet opskriften på disse vandbakkelser med et sprødt låg af mandel-mørdej og en blød midte med fyldig blåbærcreme. Fastelavnsboller med blåbærskum (15-20 stk.) Walesbolle: 130 g smør 240 g vand 140 g hvedemel 3 ½ æg Mandelmørdej: 70 g mel […]

Kyllingefrikasse

Endnu en klassiker med rødder i det franske køkken. Frikasseen giver næsten forårsfornemmelser med små gulerødder, grønne asparges og slikærter til de møre kyllingebryster. Saucen er lavet af kyllingefond kogt op med cremefraiche, der giver en snert af syrlighed og lidt fedme, og til sidst blendet med persille til en fin lysegrøn farve. Spis gerne […]

Ingefærte med kardemomme og sort peber

En rigtig forkølelses-stopper med en blid smag af kanel, kardemomme og sort peber samt et lille spark i eftersmagen fra ingefæren. Brug gerne lidt akaciehonning til at afrunde smagen og samle de mange krydrede indtryk. Opskrift til 4 pers. 8 kardemommekapsler 8 sorte peberkorn 8 nelliker 1 stor kanelstang eller 2 små 10 skiver ingefær […]

Kyllingesuppe med kål og perlebyg

Kål og kylling svinger smukt i denne suppe med rosenkål, savoykål, der også har selskab af pastinak, persillerod og fine gulerodstern. Perlebyg mætter herligt og er umanerlig lækkert i en suppe, så der er lidt at tygge på. Denne suppe er et virkelig solidt måltid, når det også suppleres af sprøde brødmuffins med ost. Opskrift […]