Avocadosalat med sojadressing

En utrolig enkel, men ikke desto mindre fremragende salat med en sursød dressing af ingefær, soja og limesaft. Den kan varieres og udbygges i det uendelige, fx med stegt kylling. Opskrift på forret eller tilbehør til 2 pers. ½ dl soja ½ dl sukker ¼ dl limesaft 2 tsk ingefær, revet Ved servering: 1 hjertesalat, […]

Hot nudelsuppe med rejer

En herligt spicy suppe, som kun tager en halv times tid at tilberede. Den er skønt krydret af rød karrypasta, ingefær, galangarod og koriander – det er indbegrebet af en thailandsk suppesmag, som kun bliver bedre af biddet fra de let knasende rejer og de bløde nudler. Opskrift til 2 pers. 1-2 spsk rød karrypasta*, […]

Skumtoppe med hindbær

Rigtig mange danskere drømmer om at lave perfekte flødeboller til deres gæster, men det kan være svært – især når det kommer til chokoladeovertrækket. Derfor har Annemette Voss (ja, hende fra Bagedysten og alt muligt andet kage-relateret og mange kogebøger) udviklet denne omvendte version, hvor chokoladen optræder som en bund sammen med marcipan, og skummet […]

Kartoffel-grøntsagssuppe med kylling og peberrod

Der er dømt god nordisk hverdagsmad i denne suppe. Det gode kyllingekød er suppleret af selleri, gulerødder og kartofler til at give suppen en god bund og friskhøvlet peberrod til at sætte lidt gang i sanserne. En supergod og solid klassiker, der skal spises med et stykke friskbagt suppebrød med kerner. Opskrift til 2-3 pers. […]

Pavlova med lakrids, lemon curd og syltede kumqauts

En kage for marengselskeren! Pavlovaen bages, så den er sprød på ydersiden og karamelagtig indeni, og så er den smagt til med lakrids, hvilket giver en elegant bitterhed. Kagen serveres med kandiserede kumquats, en god portion flødeskum og lemon curd, hvilket gør, at kagen trods sin store sødme balanceres af en god syrlighed. Prøv også […]

Rødbedesalat med feta

Mange forbinder rødbeder med tunge gryderetter i de lange mørke vinteraftener, men de er faktisk allerbedst i begyndelsen af sommeren, mens de endnu er små, sprøde og fulde af komprimeret smag. I denne salat kommer rødbedernes milde og søde smag til deres ret i mødet med det salte ost og de syrlige æbler. Opskrift til […]

Salat med rejer og kærnemælk

En frisk og nem lille ret, der serveres med en skum af kærnemælk, der er kraftigt inspireret af den klassiske mormordressing. Gå efter friskpillede grønlandske rejer, for selv om de store rejer fra Asien ligner luksus, er mange af dem uden stor smag og fulde af antibiotikarester. Rejerne serveres med friske æbletern og hjertesalat. Opskrift […]

Kyllingebryst med sursød chilisauce og ris

Det lækre brystkød er forsigtigt pillet af den kogte kylling og har fået et skud ingefær. Tilbehøret er sprøde minimajs, løg og en god gang sød chilisauce og dampende bjerge af nykogte ris. Opskrift til 2 pers. Asiatisk basis-suppe: 1 hel kylling, ca. 1,5 kg 3 l vand 3 forårsløg, toppen af 1 skalotteløg, pillet […]

Lammeskank Toscana-style med Gorm Wisweh

Hvem sagde, at picnic-sæsonen først skydes i gang med forårssolens første stråler? I hvert fald ikke Gorm Wisweh, der bl.a. er berømt for sine pizzaer. Han elsker at spise ude i det fri året rundt – specielt om vinteren, hvor han har det hele for sig selv. Her får du hans opskrift på lammeskank Toscana-style […]

Klar nudelsuppe

De klare supper i det asiatiske køkken overrasker ofte nordiske smagsløg, fordi de er så smækfulde af smag. Denne udgave er ingen undtagelse. Basissuppen er peppet op med lidt chili, slikærter og sukkerærter og lidt limesaft og koriander. Risnudlerne gør, at suppen også mætter dejligt, men snup en bid brød til, hvis du er ekstra […]