Kaniner minder både i struktur og smag om kyllinger, men det lyse kød er mere magert og en anelse mere rødligt.

Sæson
Jagtsæsonen på vildkanin løber fra 1. september til 31. januar, men kaniner fås hele året fra opdræt.

Anvendelse
Selvom det vrimler med vildkaniner på flere danske øer som fx Endelave, Lolland og Bornholm, så er vi danskere stadig ikke så tilbøjelige til at putte de pelsede små dyr i vores kødgryder. Der er en del kokke, som begynder at servere kanin i disse år, så måske står vi på tærsklen til en lille kaninrenæssance. Kaniner er en velsmagende spise, der tilmed er fedtfattig og ofte også ret billig. Længere sydpå i Tyskland, Italien og Frankrig er kaniner derimod ikke noget særsyn på markeder, på menukort og i supermarkedets køledisk. Kaniner minder som nævnt meget om kyllinger og kan tilberedes stort set på samme vis. Dog har kanin pga. det lave fedtindhold brug for væde under tilberedningen, så ovnstegning er ikke så oplagt en metode. I stedet anbefales det at partere kaninen, brune stykkerne og tilsætte væde fx vin, cider eller mælk. En lidt kraftig krydring klæder kaninens milde smag, tilsæt gerne masser af hvidløg, timian, rosmarin, fennikel, eddike eller salvie. En god kraftig tomatsauce klæder også kanin. Det bedste kød fås fra unge kaniner under et år.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan det købes
Kanin fra opdræt kan købes på frost i velassorterede supermarkeder eller de kan bestilles hos slagteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *