Kaniner minder både i struktur og smag om kyllinger, men det lyse kød er mere magert og en anelse mere rødligt.

Sæson
Jagtsæsonen på vildkanin løber fra 1. september til 31. januar, men kaniner fås hele året fra opdræt.

Anvendelse
Selvom det vrimler med vildkaniner på flere danske øer som fx Endelave, Lolland og Bornholm, så er vi danskere stadig ikke så tilbøjelige til at putte de pelsede små dyr i vores kødgryder. Der er en del kokke, som begynder at servere kanin i disse år, så måske står vi på tærsklen til en lille kaninrenæssance. Kaniner er en velsmagende spise, der tilmed er fedtfattig og ofte også ret billig. Længere sydpå i Tyskland, Italien og Frankrig er kaniner derimod ikke noget særsyn på markeder, på menukort og i supermarkedets køledisk. Kaniner minder som nævnt meget om kyllinger og kan tilberedes stort set på samme vis. Dog har kanin pga. det lave fedtindhold brug for væde under tilberedningen, så ovnstegning er ikke så oplagt en metode. I stedet anbefales det at partere kaninen, brune stykkerne og tilsætte væde fx vin, cider eller mælk. En lidt kraftig krydring klæder kaninens milde smag, tilsæt gerne masser af hvidløg, timian, rosmarin, fennikel, eddike eller salvie. En god kraftig tomatsauce klæder også kanin. Det bedste kød fås fra unge kaniner under et år.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan det købes
Kanin fra opdræt kan købes på frost i velassorterede supermarkeder eller de kan bestilles hos slagteren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER