Disse cupcakes har brombær i såvel dejen som i den tykke flødeost-glasur, og det holder hele vejen! Kagerne i sig selv er luftige og søde kager med et afbalanceret syrligt strejf af brombær. Server dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt boks, for så kan glasuren holde sig frisk i adskillige dage.

Opskrift til 6 store eller 12 mindre cupcakes med brombærglasur

220 g mel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
115 g smør, stuetemperatur
1 ½ dl sukker
¾ dl brun farin
½ citron, økologisk, revet skal af
2 æg
1 dl mælk
1 dl brombær, purerede og siet for kerner (lav 2 dl med det samme, for du skal også bruge 1 dl til glasuren)
1 vanillestang, kornene af

Brombærglasur:
115 g smør, stuetemperatur
115 g flødeost, naturel
½ vanillestang, kornene af
1 dl brombær, purerede og siet for kerner
Ca. 9 dl flormelis

Friske blåbær og brombær, til pynt

Prøv også Cupcakes med chokolade og Snickers

Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Pisk smør, sukker og farin sammen i en anden skål til en ensartet masse, og pisk citronskal i. Pisk æggene i et ad gangen til en jævn dej. Bland mælk, brombærpure samt vaniljekorn sammen i en skål. Hæld skiftevis bærblandingen og melblandigen i massen med æg, smør og sukker, og pisk det sammen til en ensartet dej, men undgå at piske for meget, for det gør kagerne mindre saftige, når de er færdigbagte. Fordel dejen i muffinforme, og fyld formene ¾ op. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-24 min.
Brombærcreme: Pisk smør og flødeost grundigt sammen i en skål. Tilsæt vaniljekorn, brombærpure og flormelis, og pisk det sammen til en ensartet og glat creme. Fyld cremen på en sprøjtepose med tuille eller en frysepose, hvor der klippes et lille hul i den ene ende.
Ved servering: Fordel cremen på de afkølede kager, og pynt med blåbær og brombær.

Prøv også Chokolademuffins med dobbelt chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *