Cupcakes med brombærglasur

Disse cupcakes har brombær i såvel dejen som i den tykke flødeost-glasur, og det holder hele vejen! Kagerne i sig selv er luftige og søde kager med et afbalanceret syrligt strejf af brombær. Server dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt boks, for så kan glasuren holde sig frisk i adskillige dage.

Opskrift til 6 store eller 12 mindre cupcakes med brombærglasur

220 g mel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
115 g smør, stuetemperatur
1 ½ dl sukker
¾ dl brun farin
½ citron, økologisk, revet skal af
2 æg
1 dl mælk
1 dl brombær, purerede og siet for kerner (lav 2 dl med det samme, for du skal også bruge 1 dl til glasuren)
1 vanillestang, kornene af

Brombærglasur:
115 g smør, stuetemperatur
115 g flødeost, naturel
½ vanillestang, kornene af
1 dl brombær, purerede og siet for kerner
Ca. 9 dl flormelis

Friske blåbær og brombær, til pynt

Prøv også Cupcakes med chokolade og Snickers

Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Pisk smør, sukker og farin sammen i en anden skål til en ensartet masse, og pisk citronskal i. Pisk æggene i et ad gangen til en jævn dej. Bland mælk, brombærpure samt vaniljekorn sammen i en skål. Hæld skiftevis bærblandingen og melblandigen i massen med æg, smør og sukker, og pisk det sammen til en ensartet dej, men undgå at piske for meget, for det gør kagerne mindre saftige, når de er færdigbagte. Fordel dejen i muffinforme, og fyld formene ¾ op. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-24 min.
Brombærcreme: Pisk smør og flødeost grundigt sammen i en skål. Tilsæt vaniljekorn, brombærpure og flormelis, og pisk det sammen til en ensartet og glat creme. Fyld cremen på en sprøjtepose med tuille eller en frysepose, hvor der klippes et lille hul i den ene ende.
Ved servering: Fordel cremen på de afkølede kager, og pynt med blåbær og brombær.

Prøv også Chokolademuffins med dobbelt chokolade

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER