Stegt kylling med ærter, bacon og syltede perleløg

En helstegt kødfuld dansk kylling med masser af smag, fordi den har gået ude så meget som muligt. Sådan lyder opskriften på at få det optimale ud af denne ret, hvor den glade kylling serveres med en sprød og mættende salat med bacon, ærter og syltede perleløg. En rustik hovedret, hvor salaten sikrer, at den ligger let og godt i maven.

Prøv også Ovnstegt kylling med krydderurter

Salt og peber
Krydderurter
2 dl æbleeddike
2 dl vand
2 dl sukker
200 g perleløg, pillede
250 g tørsaltet bacon, skåret i tern
2 hjertesalathoveder
400 g ærter
Bredbladet persille

Gnid kyllingen i salt, peber og krydderurter i ca. 1 time ved 200 grader i ovnen (væsken skal være gennemsigtig, hvis du skærer ind ved låret). Tag kyllingen ud, og lad den hvile i 20 min., inden den parteres. Kog eddike, vand og sukker op i en gryde, til sukkeret opløses, og hæld lagen over perleløgene, og lad dem trække i 1 time. Steg baconternene sprøde. Vend salaten. Baconen steges sprød. Vend salaten med bacon, ærter, syltede løg og bredbladet persille, og server salaten med stykker af den stegte kylling.

*Kyllingen her er fra den fynske gård Allégården, der har en gårdbutik, men som også kører vareture over hele landet. Gården vægter dyrevelfærd meget højt, og bl.a. lever kyllingerne dobbelt så længe som konventionelle, og de går ude den første halvdel af deres liv. Se mere på allegaardenskylling.dk.

Prøv også Rosmarin- og parmesankylling med citrondip

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER