Jordbær-gazpacho

I denne version af den spanske klassiker får jordbærrene lov til at agere tomater i en forsommerudgave af den kolde gazpacho. Og den rolle spiller de rigtig godt! Jordbærrenes på én gang syrlighed og sødme passer fantastisk sammen med stærk chili og skarpe løg. Server suppen som en forret til fire eller som hovedret til to med et stykke brød til.

Opskrift til 4 pers.

400 g jordbær, grofthakkede
200 g agurk, skrællet og skåret i grove tern
½ skalotteløg, grofthakket
½-1 rød chili, skåret i ringe
½ rød peber, grofthakket
1 spsk æblecidereddike
1 tsk salt
½ dl olivenolie

Pynt:
Olivenolie
Jordbærskiver
Grønne urter eller skud

Kom bær og grøntsager i en blender (hold lidt chili tilbage) sammen med æblecidereddike og salt, og blend grundigt. Tilsæt til sidst olivenolien i en tynd stråle, mens du stadig blender. Smag til, om der evt. mangler lidt mere chili, salt eller eddike. Server gazpachoen iskold med dryp af olivenolie, jordbær og grønne urter på toppen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER