Mini surdejspizzaer med mozzarella og jomfruhummere

Surdej er fantastisk at arbejde med, men det kræver lidt planlægning og tålmodighed, for dejen hæver ikke nær så hurtigt som en gærdej. Til gengæld er såvel smag og konsistens super. Disse pizzaer kan få lige det fyld, du drømmer om – her de med en aromatisk tomatsauce og en smuk, ekstravagant jomfruhummerhale. Opskriften er kokken lavet af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Opskrift til 8 små pizzaer

Fuldkornsdej:
1 dl hvedesurdej*
Ca. 5 dl fuldkornsmel
2 ½ dl vand, lunkent
½ spsk havsalt
1 spsk honning
Evt. 5 g gær

Basis tomatsovs:
2 spsk olivenolie
1 løg, skåret i fine tern
4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
½ bdt timian, finthakket
1 lille gulerod, fintrevet
700 g tomater
Havsalt

Mini surdejspizzaer:
400 g fuldkornsdej (se opskrift ovenfor)
4 dl tomatsovs (se opskrift ovenfor)
8 store jomfruhummere, knækket ud af skallerne
2 courgetter, skåret i skiver
200 g bøffelmozzarella, skåret i skiver
Peber
Olivenolie

Prøv også Meyers surdejspizza

Fuldkornsdej: Lav gerne dejen om morgenen. Bland alle ingredienser sammen i en skål, og ælt dem godt sammen. Hold lidt af melet tilbage, og lad dejen hæve i minimum 8 timer. Hvis du er i tidsnød, kan du supplere med 5 g gær for at speede hæveprocessen op.
Basis tomatsovs: Varm olivenolien, og steg hvidløg og løg, til de er bløde og let gyldne i 8-10 minutter. Tilsæt timian og gulerod, og steg videre i 5 minutter. Knus tomaterne let i hånden, og tilsæt dem, og lad det hele simre i 30 minutter. Smag til med havsalt.
Tænd ovnen på 250 grader. Har du en bagesten, er det bedst, men du får også et fint resultat på en almindelig bageplade.
Mini surdejs-pizzaer: Lav 8 boller, og tryk dem ud til 8 små runde pizzaer. Smør bundene med tomatsovs, og kom en jomfruhummerhale uden skal og to skiver courgetter samt en skive mozzarella på hver.
Bag pizzaerne i ovnen – gerne på en bagesten – ved 250 grader i ca. 7 min., til de er gyldne og sprøde. Kom lidt friskkværnet peber på, og dryp med en anelse olivenolie.

* Hvis du er så heldig at have en surdej stående, er det bare at bruge den. Ellers er Meyers surdej god: Rør 9 dl koldt vand, 150 g økologisk hvedemel, 75 g økologisk grahamsmel og 75 g økologisk rugmel sammen i en skål, og dæk skålen delvist, så dejen kan ånde. Stil den ved stuetemperatur, og pisk i den 3 gange om dagen. Efter ca. 10 dage er surdejen klar til brug.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER