Jordbærsalat med basilikumis

En yderst forfriskende dessert, hvor kombinationen af de solmodne jordbær og den friske, græsagtige basilikum spiller elegant sammen. Isen er en sorbet og meget hurtig at lave, og så kan den sagtens spises, som den er eller med en lille skefuld akaciehonning som følgeskab.

1 stort bdt basilikum
1 ½ dl vand
150 g sukker
5 økologiske lime, revet skal af + 1 dl saft af

Jordbærsalat:
500 g friske danske jordbær, hakkede
3 spsk akaciehonning
Frisk basilikum, alm., thai- eller citronbasilikum

Basilikumis: Blend basilikum til en fin pure, eller brug en morter. Kog vand og sukker op i en gryde, og lad det simre i 5 min. med limeskallen. Tag gryden af varmen, og lad det køle let ned. Rør limesaft og basilikumpure i. Lad massen stå i ca. 20 min., for at den kan tage godt med smag til sig. Hæld det gennem en si, og kør massen på ismaskinen, eller stil den i fryseren, og rør i den ca. hver ½ time under indfrysning.
Jordbærsalat: Vend jordbærrene i akaciehonning, anret dem med frisk basilikum, og basilikumis og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER