Broccolibeef

Brug gerne en rigtig god udskæring af oksekød til denne ret, for kødet spiller en absolut hovedrolle sammen med den let bitre og søde broccolismag. En kraftigt smagende ret med en dejlig sauce, som fortjener at blive suget op med et stykke brød.

Opskrift til 2 pers.

200 g oksekød, gerne mørbrad eller filet
1 broccoli (ca. 400 g)
Olie, til stegning
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 tsk sukker
1 dl østerssauce*
½ dl vand
2 spsk fiskesauce

Ved servering:
1 spsk chili, skåret i lange, tynde stave
1 spsk ingefær, skåret i lange, tynde stave
Kogte ris

Skær kødet i så tynde skiver som muligt. Del broccolien i rustikke buketter, og steg kødet i lidt olie i en varm wok, bare i 1 minut. Tilsæt broccoli, hvidløg, sukker, østerssauce og vand. Lad det koge op, smag til med fiskesauce.
Ved servering: Server retten med det samme toppet med chili og ingefær samt kogte ris til.

* Tyktflydende sauce lavet på østers, som fås i velassorterede supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER