Pan con tomate

Tomatbrød er hjertet af det catalanske køkken omkring Barcelona, og de spiser lige så gerne skiver af brød gnedet med hvidløg og tomat og toppet med skinke til morgenmad som til frokost og som en del af aften-tapasmenuen. Retten har alt det gode fra det friskbagte brød, den salte skinke, de søde tomater, de bitre hvidløg og den blide olivenolie. Simpelt og vildt godt.

Prøv også Gambas a la gabardina

4 skiver godt surdejsbrød
1-2 fed hvidløg, halverede
1-2 tomater
Havsalt i flager og peber
8 skiver serrano- eller ibericoskinke
Olivenolie

Rist eller grill brødskiverne sprøde, og gnid dem med overskåret hvidløg. Riv tomaterne groft på et rivejern, rør, og smag dem til med salt og peber. Smør tomatsalsaen på brødene, læg skinkeskiver på, og dryp olivenolie over.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere