Grøn salat med hindbær og hasselnød

De solmodne hindbær har en stor sødme, som får tilført masser af syrlighed af en vinaigrette lavet på hvidvinseddike. De grønne salatblade binder retten sammen, mens de ristede hasselnødder knaser dejligt mellem tænderne i denne salat, som er en af Jørgen Leths yndlingssalater, så den fik han, da han besøgte MAD&venner.

Opskrift til 4 pers.

1 frisésalathoved
1 skalotteløg, hakket
1 bakke hindbær (ca. 150 g)
1 håndfuld hasselnødder, ristede og grofthakkede
Evt. en håndfuld ærteblomster

Vinaigrette:
3 spsk hvidvinseddike
4 spsk olivenolie
1 spsk honning, gerne akaciehonning
Salt og peber

Tilbehør:
Friskbagt brød
Smør

Riv frisésalaten i mundrette bidder, og læg dem i bunden af et fad eller en skål. Drys skalotteløg, hindbær og hasselnødder ud over. Pynt evt. med ærteblomster.
Vinaigrette: Rør hvidvinseddike, olivenolie, honning, salt og peber sammen. Hæld det over salaten, og server med brød og smør.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER