Hjemmelavet Mars bar

En af verdens måske mest ikoniske chokoladebarer blev opfundet i 1932 af Forrest Mars – søn af Frank C. Mars, der stiftede virksomheden Mars Inc.

Mars-baren har siden gået sin sejrsgang over hele verden, og skotterne er blevet kendt for deres egen version, hvor den dyppes i dej og dybsteges sprød udenpå og smeltende blød indeni – det kan lyde vulgært, men smager himmelsk. Rasmus har lavet den klassiske fudge, der udgør fundamentet i en Mars, ved at smelte chokolade med skumfiduser, lade det stivne og skære i ønskede størrelser. Herefter er det overtrukket med en hjemmelavet karamelsauce og chokolade.

Prøv også Hjemmelavet hvid Crunch

Opskrift på 4 store barer

Fudge:
250 g skumfiduser
250 g mørk chokolade

Karamelcreme:
1 ds kondenseret mælk
100 g mørk chokolade, grofthakket

Fudge: Varm skumfiduser og chokoladen i en plastikskål i mikrobølgeovn, til det er smeltet, og massen er ensartet. Rør den godt sammen, og hæld den i en form på 20 X 20 cm foret med bagepapir.
Karamelcreme: Kog dåsen med kondenseret mælk lukket for svag varme i en gryde med vand i små 4 timer. Lad den køle ned, før du åbner dåsen.
Ved servering: Skær skum-chokoladen ud i passende ønskede stykker, hæld karamelsaucen over, og pynt med hakket chokolade.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere