En af verdens måske mest ikoniske chokoladebarer blev opfundet i 1932 af Forrest Mars – søn af Frank C. Mars, der stiftede virksomheden Mars Inc.
Mars-baren har siden gået sin sejrsgang over hele verden, og skotterne er blevet kendt for deres egen version, hvor den dyppes i dej og dybsteges sprød udenpå og smeltende blød indeni – det kan lyde vulgært, men smager himmelsk. Rasmus har lavet den klassiske fudge, der udgør fundamentet i en Mars, ved at smelte chokolade med skumfiduser, lade det stivne og skære i ønskede størrelser. Herefter er det overtrukket med en hjemmelavet karamelsauce og chokolade.
Prøv også Hjemmelavet hvid Crunch
Opskrift på 4 store barer
Fudge:
250 g skumfiduser
250 g mørk chokolade
Karamelcreme:
1 ds kondenseret mælk
100 g mørk chokolade, grofthakket
Fudge: Varm skumfiduser og chokoladen i en plastikskål i mikrobølgeovn, til det er smeltet, og massen er ensartet. Rør den godt sammen, og hæld den i en form på 20 X 20 cm foret med bagepapir.
Karamelcreme: Kog dåsen med kondenseret mælk lukket for svag varme i en gryde med vand i små 4 timer. Lad den køle ned, før du åbner dåsen.
Ved servering: Skær skum-chokoladen ud i passende ønskede stykker, hæld karamelsaucen over, og pynt med hakket chokolade.